Zeleni čaj v kozmetiki

0

V kozmetičnih izdelkih, tako v naravnih kot “klasičnih”, lahko ponekod med sestavinami najdemo naveden izvleček iz listov zelenega čaja (INCI: Camellia Sinensis Leaf). V do sedaj izvedenih študijah so nanosi zelenega čaja na kožo izkazovali protivnetno delovanje.

Kozmetično aktivna polifenolna sestavina epigalokatehin-3-galat, ki jo vsebuje zeleni čaj, se je izkazala kot blažilec vnetja povzročenega z UV žarki. Sklepamo lahko seveda tudi na antioksidantno delovanje, ki ga polifenolne spojine na splošno imajo. Protivnetni učinek je še posebej priporočljiv v kozmetičnih izdelkih za nego po sončenju. Epigalokatehin galat (INCI: Epigallocatechin Gallate) je dobrodošel tudi v formulacijah z alfa in beta hidroksi kislinami, saj zmanjšuje kožne iritacije pri nanosu omenjenih kislin.

Temo Zeleni čaj lahko spremljate tudi na forumu.