Zdravje iz limon in pomaranč

0

Prebujanje telesa s citrusno svežino v obliki kozmetičnega pripravka ali napitka bo dobrodošlo v vseh letnih časih. Vitamin C in sadne kisline so odlične za poživitev kože – v iztisnjen sok dveh limon vmešamo en deciliter vode, dodamo dve žlici osvežilnega gela za prhanje po naši izbiri in pet žlic mlete soli. Tako pripravljeno zmes dobro premešamo in si enkrat tedensko privoščimo piling celega telesa, ki bo pospešil prekrvavitev in pod odmrlimi celicami odkril osveženo kožo.

Za preganjanje utrujenosti priporočamo enostaven in okrepčilen citrusni napitek: iztisnemo sok dveh limon, ene pomaranče in dodamo enako količino vode. Sladkamo z medom ali agavinim sirupom.

Limone poleg obilice vitamina C izboljšajo absorpcijo železa, krepijo ožilje, preprečujejo krvavenje dlesni, delujejo pomlajevalno in pomagajo pri shujševalnih kurah. Varujejo tudi pred hemoroidi, krčnimi žilami in parodontozo.

Pomaranče predstavljajo pomemben naraven vir vitamina C in so dobrodošla pomoč pri povečevanju sposobnosti koncentracije. Pri rednem uživanju s svojo kombinacijo mineralov in vitaminov pozitivno vplivajo na lepši videz las in kože.

Pomaranče so prav tako lahko odlična pomoč pri negi kože – iztisnjenemu soku polovice pomaranče dodamo dve zdrobljeni tableti prehranskega dopolnila iz čistih alg (priporočamo klorelo ali spirulino) ter majhno žlico jojobinega olja. Sestavine premešamo, nanesemo na obraz in speremo po 10-15 minutah. Koža bo osvežena, mehka in pripravljena na nadaljnjo nego.