YVES SAINT LAURENT Black Opium parfum

0

PRVI VTIS: Verjetno v zadnjih letih ena najlepših novih stekleničk v parfumskem svetu – glamurozna, moderna in dovolj posebna, da izstopa med množico na polici. Vonj je močan in poln “težkih” not, ki pa so spretno prepletene v zapeljive gurmanske akorde. Parfum je zame eden izmed ti. ljubezni na prvi voh.

yves_saint_laurent_back_opium_eau_de_parfumVONJ IN OBSTOJNOST: V začetnih notah parfum Yves Saint Laurent Black Opium očara z izjemno kombinacijo cvetličnih not pomarančevca in vanilijo – cvetna svežina v kombinaciji s prekrasnim “pravim” in ne presladkobnim vanilijastim vonjem. V srednjih notah lahko zaznamo jasmin in na moji koži tudi blago mešanico lesnih in sadnih akordov. Kava, ki naj bi bila v srednjih notah parfuma, na moji koži skorajda ni zaznavna. Spodnje note se na moji koži čez nekaj ur prevesijo v malo bolj pudrasto vanilijo z lesno osnovo in pačulijem. Parfum je zelo obstojen, z izjemno kompozicijo dišav – dodelan in kvaliteten parfum, ki bo zaradi posrečene kombinacije najverjetneje všečen širši množici. Dišava je v osnovi bolj nočna kot dnevna, vendar je kot “signature scent” več kot primerna tudi za čez dan. Če niste izjemen ljubitelj takšne vrste parfumov, je nekaj možnosti, da bo zaradi svoje posebnosti in prepoznavnega vonja čez nekaj časa deloval “preveč” kot vsakodnevna dišava.

CENA VS. UČINEK: Redna cena za 30 ml EdP je od ok. 55 – 66 €, odvisno od prodajnega mesta. Čudovito dodelan vonj, obstojnost in prekrasna steklenička opravičujeta ceno.

PRIPOROČAMO? Priporočamo vsem, ki obožujete tople in sladke vonje z vanilijasto osnovo, ki je spretno prepletena s cvetličnimi notami. Vsekakor za ljubitelje gurmanskih parfumov, ki želijo dodelan večplasten vonj.

INCI: Alcohol, Parfum, Aqua, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Hydroxycitronellal, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Hexyl Cinnamal, Limonene, Linalool, Geraniol, Citronellol, Cinnamyl Alcohol, Methyl Anthranilate, Amyl Cinnamal, Citral, Coumarin, Benzyl Benzoate, CI 15985, CI 17200