Vichy inovacija proti prhljaju

0

Nadležni prhljaj je težava, s katero se sooča veliko ljudi, glavni vzrok za njegov nastanek pa je neravnovesje mikrobioma – zaščitne pregrade lasišča.

Mikrobiom je skupno ime za različne mikroorganizme, ki tvorijo zaščitno pregrado na površini kože. Ravnovesje mikrobioma, ki je eden od znakov zdrave kože, je odvisno od notranjih in zunanjih dejavnikov. Študije so pokazale, da se v primeru prhljaja poruši ravnovesje celotne sestave mikrobioma. Prhljaj je stanje kože, ki se izraža s prekomernim luščenjem kožnih celic na lasišču. Obstajata dve vrsti prhljaja: suhi prhljaj, za katerega so značilne majhne, bele luske, ki padajo na ramena, in mastni prhljaj z večjimi in debelejšimi, rumenkastimi luskami, ki ostanejo na laseh in lasišču.

Prhljaj nastane kot posledica porušenega ravnovesja mikrobioma na lasišču. Določeni dejavniki, kot so glive, bakterije, onesnaženost okolja, stres, utrujenost, prekomerna izsušitev lasišča zaradi sušilnika za lase in bivanje v prostorih z zelo suhim in vročim zrakom, lahko izzovejo neravnovesje mikrobioma in spodbudijo nastanek prhljaja. Poškodbe zaščitne pregrade kože na lasišču lahko povzroči tudi prekomerna uporaba agresivnih izdelkov za nego las, ki izsušijo ali razdražijo kožo in niso primerni za občutljivo kožo lasišča.

Vichy je razvil nove šampone Dercos proti prhljaju za različne tipe las, ki so dermatološko preizkušeni in potrjeno učinkoviti, ter delujejo na ponovno vzpostavitev ravnovesja mikrobioma. Do celo 6 tednov preprečujejo ponovni nastanek prhljaja in odstranijo 100 % vidnega prhljaja*.
*Test redne uporabe v obdobju 2 tednov (Italija).