THE BALM Nude´tude paleta senčil za oči

1

PRVI VTIS: Lepa in umirjena embalaža, kot se za “nude” odtenke spodobi. Notranjost palete The Balm Nude Tude je vizualno šik, ženstvena in seksi. Oblika in način zapiranja embalaže sta praktična, k paletki senčil za oči je priložen tudi čopič, ki pa ga sama za nanos senčil nisem uporabljala (ker nikoli ne uporabljam priloženih čopičev). Plus za veliko in priročno ogledalo.

the_balm_nude_tude_pallete

UČINKOVITOST: Paleta vsebuje 12 odtenkov senčil, od svetlih do temnih, različnih tekstur – mat, satenasta in z dodatkom drobnih bleščic. Barvni izbor (in imena odtenkov) so zelo mamljiva, kot je običajno pri paletah pa po začetnem preizkušanju vseh odtenkov na koncu vedno pristaneš pri svojih najljubših izbrancih. Vse odtenke sem testirala brez podlage/primerja in s podlago/primerjem The Balm Put A Lid On It: po pričakovanju je bila obstojnost vseh odtenkov podaljšana s predhodnim nanosom podlage, večina odtenkov je s podlago pridobila na intenzivnosti barve. Zame najmanj priljubljena odtenka sta Sassy in Snobby – Sassy je bel odtenek z drobnimi bleščicami, ki ga ne uporabljam pogosto, Snobby pa na mojih vekah izpade bolj rumeno-zlato kot izgleda v paleti. Stubborn in Stand-offish sta od svetlih odtenkov precej bolj po mojem okusu – Stubborn je roza z diskretnimi bleščicami in s satenastim finišem ter je zelo uporaben za vsakodnevno nevpadljivo ličenje, Stand-offish je nekje med “peachy” in šampanjec barvo, na moji koži se bolj nagiba k svetli šampanjec barvi, uporabljam pa ga osvetljevanje pod obrvmi in v kotičkih oči. Dvojec na tretji gospodični z imenom Selfish in Sultry je med najljubšimi, zelo lepo pigmentirana odtenka, mehka za nanos in enostavna za zabrisanje – Selfish je prekrasna sivkasto-rjava barva, ki se izjemno lepo kombinira z drugimi odtenki, Sultry je zelo uporabna svetlejša rjava, ki ne vsebuje preveč rumenih pigmentov in se lepo poda ter kombinira z vsemi tipi kože in barvami očmi. Četrti dvojček Sophisticated in Seductive je prav tako glede teksture in nanosa primerljiv s prejšnjima dvema – Sophisticated je temno rjava barva z drobnimi zlatimi bleščicami, ki se lepo obnese za večerno ličenje, Seductive pa je bronasto-rjav odtenek, ki je bolj uporaben pri ličenju s toplimi toni in na porjaveli koži. Peta gospodična vsebuje barvi Sexy in Silly – Sexy je definitivno eden izmed mojih favoritov, prečudovita “plum” vijolično-slivasta barva z nekaj rjavega pigmenta, hvaležna v vseh kombinacijah, Silly na moji koži sicer izpade barvno lepše kot v paleti, vendar ima za moj okus malo preveč večjih bleščic, ki se po nanosu ne razporedijo enakomerno. Zadnja odtenka, Serious in Sleek, sta zelo temna in zaradi svoje pigmentiranosti uporabna tudi kot črtalo – Serious je črna mat barva (pigmentiranost se stopnjuje z nanosi), super za močan smokey eyes videz, Sleek pa je temno kavno rjava, meni še malenkost ljubša, saj zaradi svoje pigmentiranosti še vedno deluje močno in atraktivno, vendar pri nanosu na veke ni tako udarna kot Serious.

the_balm_nude_tude_pallete_sencila_oci

KOMENTAR SESTAVIN: Sestavine so dobre, senčila ne vsebujejo parabenov, sproščevalcev formaldehida ali sinteznih antioksidantov kot je BHT.

CENA VS. UČINEK: Cena za 12 odtenkov in 11,08 g je ok. 38 € in se uvršča med malo dražje palete. Barvni izbor je zelo uporaben, večina odtenkov je krasne teksture, celoten izgled palete je privlačen in pri meni zelo pogosto v uporabi. Cena je primerna, če boste vzljubili in pogosto uporabljali vsaj devet odtenkov.

PRIPOROČAMO? Priporočamo vsem, ki v paleti želite tako vsakodnevno uporabne odtenke kot tudi močneje pigmentirane temnejše barve. Paleta Nude´tude ponuja raznolikost barv in tekstur ter omogoča kreiranje zelo različnega ličenja oči. Praktična tudi za potovanja.

INCI: Mica, Boron Nitride, Polyethylene, Isoeicosane, Silica, Dimethicone, Polyisobutene, PTFE, Synthetic Wax, Hydrogenated Lecithin, Kaolin, Caprylic/Capric Triglyceride, Sodium Dehydroacetate. May Contain: Titanium Dioxide (CI 77891), Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Manganese Violet (Ci 77742), Ferric Ferrocyanide (CI 77510), Bismuth Oxychloride (CI 77163), Chromium Oxide Greens (CI 77288), Ultramarines (CI 77007).