THE BALM Hot Mama rdečilo za lica in senčilo za oči

1

PRVI VTIS: Šik retro embalaža, ki ni samo privlačna na pogled, ampak tudi zelo praktična. Všeč mi je, da ne vsebuje čopiča (ki je skoraj praviloma odveč) in da se enostavno zapira z magnetom. The Balm Hot Mama je rdečilo za lica in senčilo za oči v enem.

the_balm_hot_mama_blush

UČINKOVITOST: Hot Mama izgleda v embalaži temnejše barve kot je dejanska barva swatch-a na roki ali nanosa na obrazu. Odtenek je naravnost odličen za svetlo polt, saj ni pretemen in ni preveč pigmentiran. Odtenek združuje zelo dobro kombinacijo roza, peachy in svetlo bronastih pigmentov. Finiš je rahlo svetlikajoč in po uporabi na licih dodaten osvetljevalec ni potreben. Testirala sem ga kot senčilo za oči in kot rdečilo za lica; na vekah zame ni najbolj uporaben, saj daje oranžkasto-rjavo barvo, ki ne ustreza mojemu tenu kože. Povsem drugačna zgodba pa je pri uporabi na licih, kot rdečilo – barva se bolj nagiba k roza odtenkom, z rahlim pridihom peachy-bronastega sijaja. Podari čudovit zdrav sijaj z ravno pravimi barvami, ki na moji koži super funkcionirajo. Nanos je enostaven in ni bojazni, da bi ga nanesli preveč. Tekstura je gladka in ravno prav mehka na otip.

the_balm_hot_mama_blush_1

KOMENTAR SESTAVIN: Sestavine so dobre, ne vsebuje parabenov, sproščevalcev formaldehida ali sinteznih antioksidantov kot je BHT. Glede na seznam INCI sestavin vsebuje naravna barvila, in sicer titanov dioksid, karmin in železove okside.

CENA VS. UČINEK: Cena za 7,08 g je ok. 20 €, kar spada med malo višje cenovna rdečila. Glede na zelo dobro dodelan odtenek, teksturo, uporabnost in praktičnost menim, da je cena primerna za učinek. Glede na do zdaj testirane podobne izdelke bi ga sama trenutno uvrstila med “must have” rdečila za lica.

PRIPOROČAMO? Zelo priporočamo, še posebej vsem s svetlejšo barvo polti in tistim, ki niste sigurni, kakšen odtenek vam najbolje pristaja. Odtenek deluje kot da je zasnovan za simulacijo barve, ki ličkam daje zdrav sijaj. Sumim, da bo izdelek super uporaben tudi v poletnem času, na rahlo zagorelem obrazu.

INCI: Mica, Boron Nitride, Polyethylene, Isoeicosane, Caprylic/Capric Triglyceride, Silica, Polyisobutene, PTFE, Synthetic Wax, Dimethicone, Sodium Dehydroacetate, Titanium Dioxide (CI 77891), Carmine (CI 75470), Iron Oxide (CI 77491).