“Strup kot parfum” ali Illamasqua Freak Extrait De Parfum

0

Po uspešni predstavitvi parfuma Freak znamke Illamasqua je od sredine junija na voljo tudi bolj koncentrirana verzija dišave z imenom Freak Extrait De Parfum. Obe izvedbi parfuma Freak vsebujeta nekaj strupenih rastlin, ki so za uporabo v kozmetiki prepovedane. Vendar glede na informacije po spletu ni bojazni, saj so iz rastlin izvzete toksične sestavine in za kompozicijo parfuma uporabljene samo dišeče aromatične sestavine.

Freak vsebuje mešanico eksotičnih in nevarnih rastlin, ki praznujejo lepoto in razkošje temačnih noči. V zgornje note so ujete dišave pelina, ki na vsaki koži razvije specifičen vonj, maka in volčje češnje, ki je zelo strupena rastlina: smrt nastopi po zaužitju 10-20 jagod. Atropin v volčji češnji, lat. Atropa Belladonna, spada med kompetitivne antagoniste muskarinskih receptorjev, je antiholinergik in se uporablja tudi kot protistrup. Ime “belladonna” je rastlina dobila po običaju žensk v starem Rimu, ki so si za razširjanje zenic in posledično večjo privlačnost (vsaj tako so verjele) v oči kapljale sok plodov rastline.

Srednje note parfuma začarajo z dišavami strupenega pikastega mišjaka, s katerim so usmrtili Sokrata, navadnega kristavca, ki ima podobne lastnosti kot volčja češnja in nočnega kladivnika, ki svoje sladke vonjave oddaja samo ponoči.

Spodnje note misterioznega parfuma zaokroži smola bosvelije olibanum, ki se je včasih uporabljala v čarovništvu, dišeči les, ki se imenuje tudi rajski les, ter mira, ki za svojim imenom skriva legendo: po starogrški mitologiji je bilo Mira, lat. Myrrha, dekle, ki se je zaljubilo v očeta; ta jo je spodil od doma, v pregnanstvu pa so jo bogovi spremenili v drevo, katerega solze so se spreminjale v dišečo smolo.

Freak Extrait de Parfum je na voljo v 75 ml stekleničkah zlate barve.

Temo Parfumi – opisi in novosti lahko spremljate tudi na forumu.