So naravni in sestavinsko kvalitetni vsi izdelki določene znamke?

0

Pri nekaterih znamkah naravne kozmetike najdemo znotraj njihovih linij kozmetične izdelke, ki so sestavinsko precej različni. Nekateri nam s certifikati za naravno in organsko kozmetiko zagotavljajo, da res gre za naraven kozmetični izdelek, nekateri pa pod skorajda enako embalažo (razlika je npr. samo v certifikatu) ponujajo izdelke, ki po sestavinah bolj spadajo med klasično kozmetiko kot pa pod naravno. Pri takih linijah lahko kupci zelo hitro pomotoma izberejo izdelek, za katerega mislijo, da je naraven in nesporen glede sestavin, žal pa velikokrat to ne drži. Nekatere znamke ponujajo večinoma sestavinsko dobre izdelke … in nekatere certificirane. Za takšne lahko rečemo, da se do potrošnikov obnašajo odgovorno. Nekateri pa poleg certificiranih izdelkov ponujajo kozmetiko, ki vsebuje sestavine, ki jih certifikati prepovedujejo – in pri takšnih znamkah kupci najhitreje v dobri veri zmotno kupujejo nenaravne in neorganske izdelke.

Velikokrat se tudi zgodi, da zaradi upada prodaje in vedno bolj ozaveščenih potrošnikov menjajo sestavine določenega izdelka in tako naredijo izdelek bolj naraven, izboljšajo tudi sestavo izdelka na splošno, na policah pa potem dokler se ne prodajo stare zaloge, najdemo pravzaprav dva sestavinsko različna izdelka, ki sta v enaki embalaži (mogoče je razlika samo v nalepki “Novo”).

Tudi za znamke, za katere ste prepričani, da so naravne in ki so na trgu prisotne že dlje časa – preverite še enkrat. Besede prodajalk in promotork ne morejo nadomestiti oznake certifikata in kvalitetnih sestavin v embalaži. Obljube, da je v izdelku “sama narava”, da ima znamka svoja polja in nasade rastlin, ki jih uporabljajo v svojih izdelkih in da seveda ne uporabljajo pesticidov in umetnih gnojil, lahko preverite sami – poiščite oznake certifikatov, preglejte, če so sestavine posebej označene, da so iz ekološke pridelave (običajno so označene z zvezdico) in preberite INCI sestavine na izdelku.

Temo So naravni vsi izdelki določene znamke? lahko spremljate tudi na forumu.