S pravilno nego do lepše kože in zmanjšanja aken

0

Vsaka koža ima svoje zakonitosti in kot že znano, niso vsi izdelki primerni za vsakega. Klasični nasveti v stilu »kupi si čistilno mleko, tonik in vlažilno kremo« so preživeti. Izdelki so danes naprednejši in tudi mi od njih zahtevamo več. Svojo izkušnjo z nego kože in pot do vidne preobrazbe nam je zaupala članica foruma:

“Pred” ustrezno nego, “po” ustrezni negi in “po” ustrezni negi z ličili, vendar brez pudra ali matirnega sredstva

Izkušnja članice foruma

Že od nekdaj sem si želela, da bi moja koža bila v “hollywoodskem” stilu – sijoča in brez nepravilnosti. Po večih negativnih izkušnjah z nego kože sem sčasoma dojela, da je bistvo v tem, da se mora moja koža počuti čim bolje – le po tej poti bo lahko v vsej svoji posebnosti na svoj način zažarela. To, da bi jo prekrivala s pudrom, pa mi že od nekdaj ni dišalo.

Okoli dvanajstega leta sem na koži začela opažati več mozoljčkov. Postajalo je vedno huje, saj sem dobila še podkožne, boleče, včasih tudi gnojne mozolje. Poleg tega so se mi začele pore zelo mašiti. Kožo sem imela v tem času vedno zelo mastno in rahlo ščemečo, kar je vodilo do tega, da sem se praskala in tako sama sebi povzročala še več nečistoč in brazgotin. Poleg problemov z nečistočami sem nagnjena tudi k občutljivosti kože. V tem času nisem uporabljala nič posebnega, spomnim pa se, da mi je mama kupila v lekarni pregrešno drag set proti aknam, ki pa pri meni ni deloval. Sčasoma sem začela domnevati, da imam, tako kot kar nekaj posameznic, mešano kožo z izsušeno povrhnjico. Kar pa nikakor ne drži zame. Kožo sicer imam po licih bolj normalno in na T-coni mastno, ampak v nobenem primeru pa ne opažam suhe povrhnjice.

Za nego kože sem uporabljala izdelke, ki niso odgovarjali mojemu tipu kože. Ko sem že skoraj obupala nad svojo problematično kožo, sem vprašala na forumu za nasvet – in sicer kaj bi se še dalo narediti in kako si pomagati. Nina mi je v prvi vrsti svetovala, da črtam vse, kar vsebuje dišave in da preizkusim poleg tonika še kakšno micelno vodico. Svetovala mi je tudi izdelek, ki bi preprečeval tvorbo aken, kot je npr. La Roche Posay Effaclair Duo.

Nega, s katero sem dosegla izboljšanje kože, vsebuje: peno Sophyto, micelno vodico Vichy Solution Micellare 3 v 1, tonik Sophyto in kremo La Roche Posay Effaclair Duo. Poleg spremenjene nege sem menjala tudi način prehrane. Prehranjujem se bolj zdravo, kar ne  vpliva samo na kožo, ampak tudi na moje počutje. Po spremenjeni negi je koža kmalu začela prav žareti, mozoljčki so izginili, pore se manj mašijo in so se celo zmanjšale (kar še sama težko verjamem). Prav tako je izginilo nadležno ščemenje kože, ki me je spremljalo od 12. leta. Kljub temu, da se najde na obrazu še kakšna nečistoča, se v svoji koži počutim odlično! Zame velja pravilo, da z make up-om ne želim prekrivati, temveč le polepšati kar mi je dano.

Izboljšanje kože v manj kot dveh mesecih

Izboljšanje kože v manj kot dveh mesecih

Komentar

Nega, s katero je članica foruma dosegla izboljšanje kože in ki ji je pomagala do tega, da lahko njena lepota ponovno zažari, je sestavljena iz izdelkov, ki so namenjeni občutljivi koži  in ne vsebujejo dišav eteričnih olj. Pena Sophyto je nežno čistilo, ki poenoti polt in pomaga v boju proti mozoljem. Vichy-jeva micelna vodica temeljito odstrani vse ostanke nečistoč in lahko nadomesti tonik tudi takrat, kadar je koža še posebej obremenjena z ličili. Sophyto tonik odlično dopolnjuje nego, saj uravnovesi pH kože in s tem pomaga izboljšati zaščitne sposobnosti povrhnjice. Krema Effaclair Duo pa vsebuje aktivne kozmetične sestavine proti aknam (niacinamid, salicilno kislino, pirokton olamin), ki so dodale “piko na i” pri delovanju na trdovratne mozolje in zamašene pore.

Bistveno je bilo izključiti vse izdelke, ki vsebujejo iritante, koži zagotoviti temeljito čiščenje brez agresivnih sestavin in delovati na akne celostno: z aktivnimi sestavinami in z vzdrževanjem zdrave kože, ki se lahko sama brani proti negativnim spremembam.

Upamo, da bo opisana izkušnja spodbudila vse, ki imate težave s kožo, da nekaj naredite v smeri za izboljšanje – velike pozitivne spremembe lahko dosežemo že z redno nego s pravimi in kvalitetnimi izdelki.

Nasveti za izdelke in nego so bili podani na podlagi preučevanja sestavin izdelkov upoštevajoč specifiko kože članice foruma.

Temo Nega in zdravljenje aknaste kože lahko spremljate tudi na forumu.