Romantična drama Brezčasna Adaline

0

Brezčasna Adaline je romantična zgodba o večni lepoti in filmsko utelešenje zgodovine mode in pričesk skozi prejšnje stoletje. Na sporedu v kinu do 23. aprila 2015.

age of adeline_film_1

Adaline Bowman (Blake Lively) je že več desetletij stara 29 let; njeno življenje je polno osame, saj ne dovoli blizu nikomur, ki bi utegnil dognati njeno skrivnost. Rodila se je na prelomu 20. stoletja in niti sanjalo se ji ni, da bo ugledala začetek 21. – dokler ji navidezno čaroben dogodek ne reši življenja in jo obdari z večno mladostjo. Pri 29. se Adaline neha starati in začne življenje okušati kot še nobeno človeško bitje doslej.

age of adeline_film_2

Ta neverjetni preobrat usode jo pospremi na neprimerljivo dogodivščino, ki se razteza čez več desetletij. Življenje in ljubezen okuša skozi globalne spremembe dveh svetovnih vojn in svobodnjaških šestdesetih vse do prikladnosti današnjega dne. Svojo starost previdno skriva pred vsemi – razen pred lastno hčerjo – in vse pomembne spremembe pričaka mirno in prefinjeno…dokler eno od njenih preteklih razmerij ne trči s sedanjo priložnostjo za ljubezen in preti, da bo razkrila njeno izjemno zgodovino: ob naključnem srečanju s karizmatičnim človekoljubom Ellisom Jonesom (Michiel Huisman) namreč v njej spet vzplamti njena strast do življenja in ljubezni. Ko obisk pri Ellisovih starših (Harrison Ford in Kathy Baker) ogrozi njeno skrivnost, Adaline sprejme odločitev, ki bo za vedno spremenila njeno življenje.

age of adeline_film_3

Igra še oskarjevka Ellen Burstyn, režiral pa je Lee Toland Krieger po scenariju, ki sta ga po lastni zgodbi spisala J. Mills Goodloe in Salvador Paskowitz. Film so producirali Sidney Kimmel, Tom Rosenberg in Gary Lucchesi; izvršni producenti so bili Andre Lamal, Eric Reid, David Kern, Richard Wright, Jim Tauber, Bruce Toll, Steve Golin in Alix Madigan. Izza kamer so sodelovali še direktor fotografije David Lanzenberg, scenograf Claude Paré, montažerka Melissa Kent in kostumograf Angus Strathie. Glasbo je zložil Rob Simonson.