Rok uporabe na kozmetičnih izdelkih

0

Ste še vedno v zagati, ko iščete rok trajanja na vašem kozmetičnem izdelku? Sledeči napotki vam bodo v pomoč pri ugotavljanju, kakšne izdelke pravzaprav kupujete in na kaj se lahko pri označbah roka uporabe zanesete.

Če ima izdelek rok trajanja krajši od 30 mesecev, je potrebno na izdelku napisati, do katerega datuma je uporaben, to je ti. minimalni rok trajanja. Lahko se uporabi simbol peščene ure in zraven napiše datum. Poleg navedbe leta je obvezna vsaj še navedba meseca. Lahko je dodatno narisan tudi simbol odprte posodice, kjer je zapisano, koliko časa po odprtju je izdelek še uporaben.

Če ima izdelek rok trajanja daljši od 30 mesecev, proizvajalcu na izdelek ni potrebno napisati, do kdaj je izdelek v celoti še ustrezen. Kar seveda je vprašljivo, če pomislimo, da bi lahko kakšna krema “obstala” na prodajni polički recimo pet ali celo več let. Na takem izdelku je potreben (samo) simbol odprte posodice.

Predlagamo, da za večjo učinkovitost in kozmetične koristi na vaši koži na izdelek nalepite svojo nalepko in zabeležite datum odprtja. Proizvajalec namreč vse specifike kozmetičnega izdelka, ki vam jih obljublja, garantira samo za obdobje, ko je izdelek stabilen in je tako znotraj roka uporabe.

Temo Rok trajanja kozmetičnih izdelkov lahko spremljate tudi na forumu.