Ricinusovo olje

0

Ricinusovo olje je večinoma sestavljeno iz trigliceridov, vsebuje pa tudi zelo majhen delež linolne in linolenske kisline. Trigliceridi v ricinusovem olju vsebujejo 12-hidroksi maščobno kislino, ki ima protivnetno delovanje.

Ricinusovo olje se večinoma uporablja za tretmaje pri poškodovanih in lomljivih laseh ter nohtih. V kozmetičnih izdelkih ga najdemo med sestavinami po imenu Ricinus Communis Seed Oil oz. Castor Oil. Za razliko od drugih olj je ricinusovo olje dokaj topno v alkoholu, zato se velikokrat dodaja v odstranjevalce lakov za nohte. Uporablja se tudi pri tretmajih mešane in mastne kože, saj ne spada med bolj komedogena olja. Ricinusovo olje se izkazuje za učinkovito tudi pri negi obrvi in trepalnic – za boljšo rast in obnovo.

Temo Ricinusovo olje lahko spremljate tudi na forum.

PUSTI SPOROČILO

:lol1: 
:) 
:thumbsup: 
:yes: 
:flower2: 
:blush1: 
:wink1: 
:cheer: 
:sendlove: 
:)) 
:P 
:D: 
:lashing: 
:silly: 
:no: 
:ermm: 
:flower1: 
:manicure: 
:mistake: 
:dance1: 
:think: 
:hug: 
:inlove: 
:roll: 
:scared: 
:naughty: 
:hairup: 
:unsure: 
:confused: 
:3party: 
:verymad: 
:scary: 
:devil: 
:( 
:veryangry: 
:cool: 
:hospital: 
:luck: 
:heart: 
:naughty5: