Razlika med naravnimi in klasičnimi lepotnimi tretmaji

0

Verjetno je veliko predstavnic ženskega spola že kdaj zamikal nakup maske, še posebej so mamljive tiste v posameznih vrečkah za enkratno uporabo. Pri nakupu le-teh vam priporočamo, da se odločate izključno za maske, ki so naravne in imajo tudi certifikat za naravno/organsko kozmetiko (npr. Soil Association, BDIH, NaTrue, ECOCERT, COSMEBIO).

Če maska nima katerega izmed certifikatov, je velika možnost, da vsebuje sestavine, ki jih svoji koži nikakor ne privoščite (od konzervansov, ki sproščajo formaldehid, toksičnega BHT-ja, parafinov in do agresivnih emulgatorjev). Raje si masko za obraz pripravite doma, kot pa da kupite vrečko maske, ki ne vsebuje naravnih sestavin in ki bo poleg nekaterih ugodnih sestavin vsebovala še kup potencialno nevarne »navlake«. Pri pripravi domače kozmetike kupujte sestavine iz ekološke pridelave, saj boste tako precej zmanjšali možen nanos morebitnih ostankov pesticidov, ki jih ne želimo niti na koži niti v prehrani.

Pri odločitvi za nego obraza v kozmetičnem salonu se prej pozanimajte, kakšno kozmetiko uporabljajo. Od lepotnih tretmajev v salonih ne boste veliko odnesli, če vas bodo negovali in masirali s sestavinsko slabimi izdelki. Odsvetujemo slepo zanesenjaštvo, da vaša kozmetičarka sigurno uporablja visoko kvalitetne in naravne izdelke – nič vas ne stane, če sami pogledate ali se pozanimate, če negovalni izdelki v salonu vsebujejo dobre sestavine, koliko sestavin je iz ekološke pridelave in če imajo izdelki katerega izmed certifikatov. Naj bo nega v salonu kombinacija sprostitvenega užitka za vas in zdrav koktejl kozmetičnih sestavin za vašo kožo.

Temo Razlika med klasičnimi in naravnimi lepotnimi tretmaji lahko spremljate tudi na forumu.