Ozelenimo balkone in terase

0

Kljub temu, da smo že dodobra zakorakali v poletje, je še zmeraj čas, da si ozelenite balkon. Ta bo nudil vsaj nekaj zelenja in deloma uresničil sanje o lastnem vrtu. Menite, da rastline potrebujejo preveč nege, za kar pa nimate časa? Vam primanjkuje znanja in izkušenj in vam rastline zato ne bodo uspevale? Pomagali vam bomo preurediti balkon v lep kotiček za bivanje z rastlinami, ki bo predstavljal zdrav in predvsem nezahteven košček narave, v katerega boste vstopili naravnost iz stanovanja.

Katere rastline je najbolje izbrati, da z njimi ne bo veliko dela? Kako lahko kombinirate okrasne rastline, dišavnice in zelenjavo? Kako si lahko na balkonu pridelate zelenjavo in katera je najprimernejša za gojenje v loncih? Kako za vse te rastline poskrbite na ekološki način … O vsem tem vas poučimo, tako da boste lahko naprej sami in brez težav negovali svoj balkonski vrtiček. V njem boste z radostjo posedali in opazovali rastline, gojili dišavnice in trgali plodove. S harmoničnim oblikovanjem lahko še tako majhen balkon uredimo v ozelenjen kotiček.Za prav vsak balkon najdemo primerno rastlino, pa naj bo izpostavljen žgočemu soncu ali obrnjen na senčno stran. Izbiramo nezahtevne rastline, s katerimi ne boste imeli veliko dela. Vaš balkon bo lep v vseh letnih časih.

Ozelenite svoj balkon! Naj ne postane odlagališče odvečne krame ali prostor, ki ga uporabljamo zgolj za sušenje perila. Ne odlašajte na pomlad! Poletje je še dolgo in zakaj ne bi uživali zjutraj ob kavi na ozelenjenem balkonu? Sicer pa bo balkon, urejen s primernim rastjem, postal prijeten kotiček za lovljenje sončnih žarkov v jeseni, pozimi pa bo pogled skozi okno na z ivjem okrašene rastline še posebej čaroben. Z zelenjem na svojem balkonu boste polepšali okolico, izboljšali kvaliteto zraka in mikroklimo ter pomagali pri preprečevanju pregrevanja objektov in okolice v urbanih središčih.

Se vam zdi vse skupaj nemogoče, pretežko, nimate pravega veselja, volje ali vam preprosto primanjkuje časa za razmišljanje in načrtovanje? Morda pa potrebujete samo nekaj osnovnih napotkov, ki vam bodo vodilo pri ustvarjanju ekološkega vrta? Pokličite nas in z veseljem vam bomo pomagali!

Informacije in kontakt: cvetlicna@gmail.com in telefon 051 439 303

Temo Rastline za balkon in terase lahko spremljate tudi na forumu.