Oriflame Ecobeauty krema za roke

0

Oriflame-ova linija certificirane naravne kozmetike Ecobeauty se je dopolnila tudi z naravno kremo za roke v 75 ml tubi. Opis na spletni strani obljublja mehčanje z organskim kokosovim oljem in karitejevim maslom, vlaženje z organskim glicerinom in zaščito z mineralnimi filtri.

Navedbe na embalaži in opis izdelka:
– ima certifikate: EcoCert, Vegan in za določeni sestavini tudi Fairtrade
– v trenutku nahrani z organskim kokosovim oljem in karitejevim maslom
– vsebuje vlažilni organski glicerin
– vsebuje mineralne filtre

Sestavine:

Aqua, Glycerin, Cocos Nucifera Oil, Isopropyl Myristate, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Propanediol, Bentonite, Stearic Acid, Glyceryl Caprylate, Butyrospermum Parkii Butter, Xanthan Gum, Phenethyl Alcohol, Limonene, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Parfum, Linalool, Maltodextrin, Sigesbeckia Orientalis Extract, Geraniol, Quartz, Citral, CI 77891

Kako sestavine podpirajo navedbe na embalaži:

Ecocert certifikat je že sam po sebi merilo, po katerem lahko kozmetiko opredelimo kot res naravno. Najpogosteje je pri certificirani naravni in organski kozmetiki problematična vsebnost alkohola etanola, ki pa ga v tej kremi ni. Krema torej s svojimi sestavinami ponuja vlaženje in hranjenje brez izsuševanja. Ker ne vsebuje živalskih produktov in je tudi glicerin na embalaži označen kot rastlinski in pridobljen iz certificirane ekološke pridelave, je tako krema primerna tudi za vegane. Kokosovo olje in karitejevo maslo sta na embalaži označena, da sta pridobljena iz pravične trgovine ter da sta pridelana na ekološki način. Mineralni filter se skriva pod oznako CI 77891, to je titanov dioksid, ki je napisan na zadnjem mestu seznama sestavin in tako nudi nekaj malega zaščite pred UV žarki. Krema vsebuje izvleček rastline Sigesbeckia Orientalis, ki pomaga pri celjenju manjših podškodb in je dobrodošla pri negi suhih in razpokanih rok.

Ecobeauty krema za roke je glede na sestavine in certifikate cenovno dokaj ugodna, v redni prodaji boste zanjo odšteli 5.99 €, se zelo hitro vpije in izpolni obljube o takojšnji navlažitvi in hranjenju kože. Primerna je tudi za uporabo pri vsakodnevnih opravkih, saj kože na rokah ne masti. Vonj je naraven in nevsiljiv. Gre za kozmetični izdelek, ki ponuja kvalitetno vsebino z dodatkom ozaveščenosti na področju ekološke pridelave in pravične trgovine. Priporočamo.

Temo Nega rok lahko spremljate tudi na forumu.