OMBIA tonik za obraz Sensitiv

0

PRVI VTIS: Tonik za občutljivo kožo Sensitiv Hofer-jeve znamke Ombia sem kupila zaradi dobrih sestavin in ugodne cene. Embalaža je korektna in praktična, dizajn simpatičen. Vonj je nežen, kremast, vendar meni ne najbolj prijeten.

OMBIA_cosmetics_tonik_sensitiv

UČINKOVITOST: Tonik je primeren za občutljivo kožo in tudi za področje okrog oči, na moji dokaj občutljivi koži ni bilo občutiti iritacij ali ščemenja. Ostanke ličil odstrani dobro, kožo obraza osveži, vendar zame sam nanos ni najbolj prijeten – tonik pušča sloj na obrazu, ki je celo malenkost lepljiv in ne daje občutka navlaženosti. Lepljivost sicer po določen času izgine, vendar občutek na koži še vedno ni najbolj prijeten. Z vonjem se kar nekako ne morem sprijazniti, parfum vsebuje določeno noto, ki me je celo malo odvračala od uporabe. Embalaža in zaporka sta praktični in glede njiju nimam nobeniih pripomb.

KOMENTAR SESTAVIN: Dobre sestavine, ne vsebuje parabenov, konzervansov, ki sproščajo formaldehid ali alkohola. Vsebuje parfum, ki do kože ni dražeč (je pa lahko komu neprijeten). Od rastlinskih izvlečkov vsebuje sok listov aloje vere in izvleček magnolije. Plus za obnavljajoč pantenol in vlažilni alantoin. Morda je za malenkost čuden občutek na koži kriv sok aloje vere, ki lahko daje na koži lepljiv občutek, kar se seveda občuti pri izdelkih, ki se ne spirajo.

CENA VS. UČINEK: Cena za 250 ml je ok 2 € – zelo ugoden nakup za sestavinsko dober tonik za obraz.

PRIPOROČAMO? Priporočamo tistim, ki vam vonj ustreza in ki niste preveč občutljivi na občutek na koži, ki ga ta tonik pušča za sabo. Sama ga sicer ne bom porabila do konca – kljub temu, da ima ” v teoriji” zelo dobre sestavine.

INCI: Aqua, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Butylene Glycol, Panthenol, Caprylyl/Capryl Glucoside, Magnolia Biondii Bud/Flower Extract, Allantioin, Citric Acid, Tocopherol, Parfum, Phenoxyethanol, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate.