Olje oreščkov makadamije

0

Olje oreščkov makadamije(INCI: Macadamia Ternifolia Seed Oil)  je zelo pogosta sestavina naravnih in organskih kozmetičnih izdelkov, najdemo pa ga tudi v klasični kozmetiki. Ima posebej visok delež palmitoleinske in oleinske maščobne kisline. Delež linolne in linolenske maščobne kisline je majhen. Olje makadamije je zelo bogato z vitamini A, B, E in z minerali. Spada med bolj obstojna rastlinska olja in je pomembna sestavina običajno hitreje pokvarljivih organskih izdelkov za nego kože.

Olje makadamije je zelo dobro mazljivo in se zaradi svoje kemijske sestave hitro vpije v kožo. Primerno je za uporabo v izdelkih za nego suhe kože, še posebej za nego zrele in zelo suhe kože v jesensko-zimskem času. Uporablja se tudi za nego barvanih, suhih in razcepljenih las, zadnje čase pa postaja tudi ena od pogostejših sestavin naravne dekorativne kozmetike.

Glavna prednost olja makadamije je dobra vpojnost in obstojnost skupaj z visoko hranljivostjo. Olje bo v mrzlem vremenu kožo tudi ščitilo pred neugodnimi okoljskimi vplivi.

Primeri kozmetičnih izdelkov:

Organski izdelek, ki vsebuje olje oreščkov makadamije:
Sestavinsko klasičen kozmetični izdelek z makadamijo:
Izdelek za nego suhih las z oljem makadamije:

Temo Olje oreščkov makadamije lahko spremljate tudi na forumu.

PUSTI SPOROČILO

:lol1: 
:) 
:thumbsup: 
:yes: 
:flower2: 
:blush1: 
:wink1: 
:cheer: 
:sendlove: 
:)) 
:P 
:D: 
:lashing: 
:silly: 
:no: 
:ermm: 
:flower1: 
:manicure: 
:mistake: 
:dance1: 
:think: 
:hug: 
:inlove: 
:roll: 
:scared: 
:naughty: 
:hairup: 
:unsure: 
:confused: 
:3party: 
:verymad: 
:scary: 
:devil: 
:( 
:veryangry: 
:cool: 
:hospital: 
:luck: 
:heart: 
:naughty5: