Ognjičevo mazilo Balea

0

Mazila so široko uporabni kozmetični izdelki in so večinoma namenjeni intenzivni zaščiti in negi suhe kože po telesu in obrazu. Med mazili smo tokrat izbrali ognjičevo mazilo Balea znamke dm, ki v prvi vrsti privabi z veliko vsebine za malo denarja.

Navedbe na embalaži:

  • brez dodanih konzervansov
  • brez dodanih barvil
  • na nemški deklaraciji je navedeno, da izdelek vsebuje provitamin B5, da neguje suho in razpokano kožo in da je idealen za masažo in zaščito pred mrazom
  • rok trajanja je natančno označen z datumom

Sestavine:

petrolatum, panthenol, glycine soya oil, helianthus annuus seed oil, lanolin, arachis hypogaea oil, isopropyl myristate, parfum, calendula officinalis flower extract, juglans regia shell extract, beta-carotene, daucus carota sativa root extract, tocopherol

Kako sestavine podpirajo navedbe na embalaži:

Izdelek vsebuje mineralno olje, vazelin, ki je namenjen predvsem zaščiti kože. Ni pa vazelin edina lipidna komponenta, saj so mazilu dodani tudi: sončnično olje, sojino olje, arašidovo olje in lanolin – vse naštete sestavine, ki so idealne za razpokano in zelo suho kožo. Provitamin B5, pantenol, je naveden že na drugem mestu seznama sestavin in igra pomembno vlogo pri učinkoviti obnovi kože. Poleg izvlečka ognjiča, ki je zaradi imena izdelka skorajda obvezen, mazilo vsebuje tudi izvleček korenčka in orehov. Umetnih barvil ni dodanih, je pa izdelek vseeno obarvan z naravnim barvilom – z beta karotenom. Konzervansov ni, ker jih izdelek zaradi recepture tudi ne potrebuje, je pa dodan vitamin E kot antioksidant za zaščito mazila pred oksidacijo. Mazilo vsebuje parfum, ne vsebuje pa dišav eteričnih olj in je primeren tudi za bolj zahtevno in zmerno občutljivo kožo.

Izdelek vsekakor izpolnjuje svoje obljube na deklaraciji, lahko bi ga pravzaprav na slovenski etiketi še bolje predstavili in pohvalili s sestavinami. Mineralno olje je edini majhen minus, vendar mu zaradi namembnosti zaščite kože tudi v hladnejšem obdobju to lahko opravičimo. Cena izdelka je 1.95 € za 250 ml.

Naš nasvet:

Mazilo lahko prenesete v manjše lončke, ki so namenjeni balzamom za ustnice ali mazilom za obnohtno kožico. Ognjičevega mazila Balea je 250 ml, kar bo 25-krat napolnilo 10 ml lončke – in en takšen napolnjen lonček vas bo v tem primeru stal samo 0.08 € , kar je izvrstna cena za izdelek, ki s svojimi sestavinami ščiti, celi in učinkovito neguje tako ustnice kot tudi obnohtno kožico.

Temo Suha koža po telesu lahko spremljate tudi na forumu.