NINA TESTIRA: Oriflame The One

0
oriflame the one

Znamka Oriflame se letos predstavlja z novo linijo ličil The One, ki zajema tri podlinije: izdelke za vsakodnevno uporabo, dolgo obstojne izdelke in intenzivnejša ličila za popestritev vsakodnevnega obreda lepotičenja.

Ličila The One so v podlinije razvrščena tudi po barvah embalaže – paket izdelkov, ki sem si ga izbrala za testiranje, je vseboval:

MODRA EMBALAŽA, VSAKODNEVNA UPORABA

  • tekoči puder IlluSkin, odtenek Natural Beige
  • korektor IlluSkin, odtenek Fair Light

RDEČA EMBALAŽA, INTENZIVNEJŠA LIČILA

  • maskara Volume Blast
  • šminka Power Shine, odtenek Trendy Berry
  • kremno senčilo Colour Impact, odtenki Rose Gold, Petroleum Shine in Intense Plum

Globalni vodja ličenja Oriflame, Jonas Wramell ob lansiranju The One: “Pri svojem delu spoznam toliko različnih žensk iz vseh koncev sveta. Vsaka je lepa na svoj način. Ličenje dojemam kot vsakodnevno razkošje, včasih je lahko tudi igrivo in navdihujoče. Je enostaven način, da se počutite bolj samozavestne in da je vaš dan prijetnejši – in bolj barvit.”

Tekoči puder je zelo lepo mazljiv, prekriva blago do srednje in koži podari naraven zdrav videz. Formulacija bazira na silikonski osnovi, vsebuje dokaj visok zaščitni faktor 20, filter pa predstavlja titanov dioksid. Steklena embalaža ima dozator na pumpico. Žal sem po pomoti prejela tekoči puder v odtenku Natural Beige, ki mi je pretemen, se pa kljub temu dobro “zlije” z mojim zelo svetlim rahlo rumenkastim tenom kože. Korektor je prav tako izredno lepo mazljiv, se ne nabira v gube in srednje močno prekriva nepravilnosti in podočnjake. Odtenek Fair Light sem uporabila okrog oči, čez nanos tekočega pudra.

Zelo pozitivno me je presenetila maskara Volume Blast, ki s kratkimi gumijastimi ščetinami super podaljša in poudari trepalnice. Maskaro sem odkrila šele danes (!), ker se je skrila na dno škatle pod karton .. in tam ždela do današnjega zadnjega fotografiranja izdelkov.

Na prvi zgornji fotografiji je zato uporabljena druga maskara, na spodnjih dveh fotografijah pa Orfilame The One. Razlika se opazi.

Kot izjemna oboževalka šmink, teh imam daleč največ od vseh ličil, sem v času testiranja največkrat uporabila Power Shine šminko v odtenku Trendy Berry.

Je zelo bleščeča in vlažilna, rahlo in prijetno odišavljena, po nanosu optično poveča volumen ustnic, obstojnost pa je nekaj srednjega. Za doseganje malenkost svetlješega in bolj živo roza odtenka sem pred nanosom šminke uporabila korektor.

Kremna senčila v lončku sem izbirala “na pamet” in upala, da bom vsaj približno zadela. Najbolj me je navdušila barva Petroleum Shine, petrolejno bleščeče zelena, ki se na mojih vekah najbolje obnese kot debelejša črta obrobe ob zgornjih trepalnicah. Od Rose Gold odtenka sem pričakovala več roza in manj rumenkasto-bež barve. Intense Plum je melancanasto sivo-rjavo-vijolična in daje bolj mat videz. Prav tako zelo uporabna kot obroba ali pa za “crease”.

Kremno senčilo Rose Gold se mi je bolje kot na vekah obneslo na licih, kjer deluje kot zelo svetel bronzer združen s svetlo “peachy” barvo. Pri nanosu čez celotno veko sem za boljšo obstojnost morala uporabiti primer/podlago.

Sestavine tekočega pudra in korektorja ne bodo zadovoljile uporabnic, ki se tudi pri dekorativi izogibajo parabenov in sinteznim antioksidantom, bosta pa izdelka prijetno presenetila s svojo mazljivostjo in zlitjem s kožo ter služila misiji “podariti obrazu lep naraven in sijoč videz” (brez odvečnih bleščic).

Maskara v drogerijskem razredu vsekakor izstopa po kvaliteti in jo priporočam tudi tistim, ki še vedno iščete idealno ščetko. Šminka in kremna senčila (v resnici “praškasto-kremna”) pa sodijo med izdelke, ki bodo ob izbiri pravega odtenka popestrili ritual ličenja in dodali barvasti blesk vašemu obrazu.