Nežna nega zrele kože

0

Koža po 45. letu začne izgubljati sposobnost samoobrambe pred škodljivi učinki okolja. Zrela koža poleg izdatnega vlaženja potrebuje tudi nadomeščanje lipidov. Zgubana in “upadla” koža na obrazu je lahko že v zgodnejših letih posledica pretiranega sončenja, nezdravega načina življenja, kajenja in prekomernega uživanja alkohola. Poleg gub se pogosto pojavijo tudi neenakomerna pigmentiranost, zmanjšano delovanje žlez lojnic in znojnic, tanjšanje povrhnjice kože, izgublja se prožnost in sposobnost vezave vode.

Zelo pomembno je, da s pomočjo krem, ki vsebujejo zaščitni faktor, preventivno preprečujemo poškodbe s prostimi radikali in tako kožo zaščitimo pred oksidativnimi procesi. Pomembno je, da izbrana dnevna krema poleg negovalnih sestavin vsebuje tudi UV filtre. Za pospeševanje obnove kože si lahko doma pripravite preproste negovalne pripravke, ki bodo pomagali pri odpravi znakov staranja, preventivno upočasnili izgubo čvrstosti in pomagali pri prekomernemu pojavu starostnih peg.

Za preprosto in naravno čiščenje in osvežitev kože potrebujemo:

  • jegličeve cvetove
  • par kapljic limone
  • čisti sok aloe vere

Iz jegličevih cvetov pripravimo čaj, ki mu dodamo 2-3 kapljice limone in žličko aloe vere. Z ohlajeno raztopino si očistimo in osvežimo obraz.

Za izdatno nego in izboljšanje prožnosti kože potrebujemo:

  • olje pšeničnih kalčkov
  • olivno olje
  • jojobino olje

V stekleničko zmešamo 4 žlice jojobinega olja, 5 žlic olja pšeničnih kalčkov in 1 žlico olivnega olja. Dobro premešamo in vsak večer s krožnimi gibi vtremo v kožo obraza.