Nega rok

0
Nega rok

Roke so poleg obraza en najopaznejših in najbolj izpostavljenih delov telesa. Roke vsakodnevno izpostavljamo čistilom, mrazu, vročini, vodi  in še bi lahko naštevala. Velikokrat pa pri negi pozabimo na njih. Osredotočimo se na nego obraza, pozabljamo pa, da so negovane roke ravno tako pomembne in sodijo k vsaki urejeni osebi. V nadaljevanju vas bom spomnila, kako lahko skrbite za svoje roke na dnevnem in kako na  tedenskem nivoju.

Tedenska nega

Na tržišču je veliko izdelkov namenjenih pilingu rok. Veliko jih temelji na mehanskem pilingu. Takšni večinoma vsebujejo različna olja in mehanske delce za pilingiranje. Podobnega si lahko naredite tudi sami. Zmešajte žličko soli in žlico ustreznega olja ali mešanico olj. Mešanico nanesite na rahlo navlažene roke in nežno masirajte dlani. Čez nekaj trenutkov roke splahnite s toplo vodo. Roke obrišite z mehko brisačo.
Ob zelo suhi koži so priporočljive tudi maske, ki roke navlažijo in nahranijo. Pri zreli koži ni odveč nega proti staranju, saj tudi roke kažejo znake staranja.

Dnevna nega

V okviru dnevne nege je na prvem mestu osnovna higiena, o kateri niti ne bom izgubljala besed. Vsi vemo, kako pomembno je umivanje rok. Prav tako pa je pomembna nega rok. Namenite svojim rokam vsaj nekaj minut dnevno. Vsaj zjutraj in zvečer jih namažite s kremo za roke. Na tržišču je ogromna izbira krem za roke. Kot se koža na obrazu razlikuje od človeka do človeka, je tudi koža rok od človeka do človeka različna. Vsak mora zase odkriti tisto, kar mu resnično ustreza. V zimskih mesecih, ko je zrak v notranjih prostorih suh in so zunaj nizke temperature, namenite svojim rokam še več pozornosti. Zunaj jih zaščitite z rokavicami. Še pogosteje kot običajno nanašajte kremo za roke. Le tako se boste izognili občutku zategovanja in popokani ter izsušeni koži. Zjutraj nanesite kremo, ki se hitreje vpije v kožo, in vas tako pri delu ne  bo motil masten občutek na rokah. Zvečer pred spanjem pa na roke izdatno nanesite bogatejšo kremo, ki bo čez noč roke nahranila. Za še večji učinek si po nanosu kreme nadenite bombažne rokavice. Bombažne rokavice bodo kremo zadržale na mestu, hkrati pa bodo roke ogrele, zato bo krema prodrla globlje v kožo.

Čez dan vsekakor ne bi bila odveč uporaba kreme za roke z zaščitnim faktorjem. Ta vas bo ščitila pred vplivi sonca, ki so med drugim lahko krivec tudi za prezgodnje staranje kože in nastanek pigmentnih madežev.

To je bilo le nekaj predlogov, kako skrbeti za svoje roke. Ne pozabimo, da nam roke vsakodnevno dajejo ogromno. V zameno pa resnično ne zahtevajo veliko. Le nekaj minut na dan.

Temo Nega rok lashko spremljate tudi na forumu.