Nega nohtov in obnohtne kožice

0
Nega nohtov in obnohtne kozice

Tako kot roke, rabijo tudi nohti in obnohtna kožica posebno nego. Obnohtne kožice ne režemo, grizemo ali trgamo. V posebnem primeru režemo le suhe dele ali zatrgane dele kože. Za pravilno rast nohtov obnohtno kožico ob korenu nohta le nežno potiskamo nazaj. Seveda kožo predhodno zmehčamo. To lahko storimo na več načinov. Kožico lahko zmehčamo z raznimi sredstvi, ki jih dobimo v drogerijah, in so namenjeni mehčanju obnohtne kožice. Lahko pa si naredimo toplo kopel, v kateri 10 do 20 minut namakamo roke in nohte. Odločitev je vaša. Ko imate občutek, da je kožica dovolj zmehčana, jo narahlo potisnite nazaj. Za potiskanje ne uporabljajte ostrih in trdih predmetov. Bodite nežni in ne potiskajte v noht oziroma v koren nohta. S tem lahko noht poškodujete. Posledica je lahko med drugim brazdast noht.

Obnohtna kožica se zaradi raznoraznih dajevnikov zelo hitro izsuši, zato jo je treba redno vlažiti in hraniti z mastnimi kremami in/ali olji. S tem, ko vlažimo in hranimo obnohtno kožico, vlažimo in hranimo tudi noht. Tržišče nam v ta namen ponuja ogromno izdelkov. Na nas pa je, da izberemo takšnega, ki je sestavinsko dober in nam najbolj ustreza.

V zimskem času so nohti in obnohtna kožica na še hujši preizkušnji kot sicer. Nizke temperature namreč kožo in nohte zelo izsušijo, zato v zimskem času izkoristite res vsako priložnost za nego. Kremo, maslo ali olje za obnohtno kožico nosite vedno s seboj in jo uporabite vedno, ko imate minuto časa. Verjemite, da boste za svoj trud poplačani.

Temo Nega nohtov in obnohtne kožice lahko spremljate tudi na forumu.