Napotki za nakup kreme za nego kože okrog oči

0

Pri nakupu krem za nego okrog oči se večkrat znajdemo pred dilemo – uporabljati za nežno področje okrog oči kremo, ki jo uporabljamo za obraz? Je koža okrog oči kaj drugačna ali je prodaja krem posebej za ta predel le ena izmed spretnih tržnih potez kozmetičnih znamk?

Pravilnik o mikrobiološki ustreznosti za kozmetične izdelke navaja:

V kozmetičnih izdelkih skupno število živih aerobnih mikroorganizmov ne sme biti večje od 1000 v 1 g ali 1 ml vzorca. Če je kozmetični izdelek namenjen za uporabo na koži okrog oči, pa v enakem vzorcu število živih aerobnih  mikroorganizmov ne sme biti večje od 100.

Že na področju mikrobiološke varnosti torej obstajajo razlike med običajno kremo za obraz in kremo za okrog oči in tega naj bi se proizvajalci držali.

Sledeči napotki naj bodo v pomoč pri izbiri kvalitetnih in varnih izdelkov za nežno kožo okrog oči, kjer se znaki nepravilne nege najhitreje pokažejo:

1. Prednost pri nakupu krem za okrog oči naj imajo embalaže v tubicah in aplikatorjih z majhno odprtino pred embalažami v lončkih.
2. Kreme za okrog oči naj ne vsebujejo alkohola zaradi možnosti iritacij in izsuševanja že tako nežnega področja.
3. Izogibajmo se pretirano odišavljenim kremam, ki prav tako lahko izzovejo draženje in solzenje; parfumi/dišave izjemoma ne dražijo, kadar so res v izjemno majhnih količinah in uporabnik nima zelo občutljivih oči in kože okrog oči.
4. Namesto s kremami za okrog oči lahko to področje negujemo s kvalitetnimi rastlinskimi olji, ki so uporabna tudi za odstranjevanje make up-a.
5. Po odprtju kremo porabimo v roku trajanja, ki je napisan na embalaži.

Koža okrog oči je drugačna po strukturi, je tanjša, okrog oči so tudi hitreje vidni prvi znaki staranja. Kvalitetne kreme za nego okrog oči vsebujejo kozmetično aktivne sestavine, ki ohranjajo kožo gladko in napeto in se borijo proti dejavnikom, ki povzročajo staranje kože. Nekatere kreme za obraz – take brez dišav eteričnih olj, parfuma in alkohola – lahko uporabljamo tudi okrog oči. Če boste podrobno brali sestavine na embalaži, boste ugotovili, da takšnih krem ni ravno na pretek.

Temo Kreme za okrog oči lahko spremljate tudi na forumu.