NA TESTU: Tekoči puder Oriflame Ecobeauty Hydrating Foundation

0
Tekoči puder Oriflame Ecobeauty Hydrating Foundation

Oriflame je v letošnjem letu predstavil novo linijo certificiranih naravnih kozmetičnih izdelkov Ecobeauty, med njimi tudi tekoči puder. Med sestavinami pudra najdemo karitejevo maslo iz pravične trgovine in izvleček virginskega nepozebnika (Hamamelis Virginiana Water, iz ekološke pridelave), ki oža pore in tako preprečuje oz. zmanjšuje mašenje le-teh. Puder ne vsebuje alkohola, izbor sestavin pa opravičuje funkcijo vlaženja, ki ga puder obljublja.

Tekoči puder Ecobeauty je na voljo v štirih odtenkih: Porcelain, Light Ivory, Natural Beige in Golden Beige. Nudi majhno do srednjo prekrivnost – prekrivnost se da stopnjevati s količino nanešenega pudra.

Oriflame Ecobeauty hydrating foundation - odtenki pudra

Svoje praktične izkušnje z Orfiflame Ecobeauty tekočim pudrom vam predstavljamo: Nina, Anja in Ivana.

NINA
Med kozmetičnimi izdelki je “tekoči puder” ena izmed tistih kategorij, kjer se najtežje približam idealu za svojo kožo, zato običajno na začetku ne pričakujem veliko. Oriflame Ecobeauty tekoči puder me je najbolj presenetil z vlaženjem in nanosom. Velika večina tekočih pudrov mi na določenih predelih obraza kožo izsuši, da nastanejo drobne luskice – in to se pri tem pudru meni ni zgodilo. Izbrala sem odtenek Light Ivory, ki je najbližje mojemu tenu kože. Odtenek se lepo prilagodi koži, še bolje pa bi bilo, če bi vseboval malo več rumenega pigmenta (podobno kot odtenek Natural Beige, vendar je ta žal zame pretemen). Puder se nanaša brez problemov, pomembno pa je, da se “ujame” s podlago. Najbolje namreč deluje čez kreme, ki so same po sebi izredno dobro mazljive in ne vsebujejo sestavin za matiranje kože (na podlagah, ki matirajo kožo, lahko pride do svaljkanja). Za vse, ki imate mešano ali mastno kožo, je dovolj, če pod puder nanesete samo kvaliteten vlažilen tonik. Puder nudi s srednjo količino nanosa majhno prekrivnost, z dodatnim nanosom na predele, kjer potrebujete več prekrivnosti, pa doseže srednjo prekrivnost. Bolje prekriva rdečico in mozoljčke kot pa podočnjake. Por mi ni mašil, zaradi učinka vlaženja pa koži podari zdrav sijaj. Na predele obraza, ki se mi hitreje mastijo, nanesem še puder v prahu, kar podaljša obstojnost. Puder je odišavljen in je zelo prijetnega vonja. Z Ecobeauty tekočim pudrom sem zelo zadovoljna in ga od začetka testiranja dalje še vedno redno uporabljam.

Oriflame Ecobeauty hydrating foundation - odtenki pudra

ANJA
Imam normalno kožo, ki je na trenutke zelo muhasta in hitro postane suha. Kadar so dnevi toplejši, se mi pojavi rdečica, z njo pa tudi razširjene pore. Testirala sem puder v odtenku Porcelain. Embalaža je na pumpico; všeč mi je, da je plastična in ne pretežka, saj jo zato lahko brez problema nosim s sabo v torbici. Vonj je zelo nežen in prijeten. Nanos pudra je neproblematičen, lepo se razmaže. Nanašala sem ga s prsti, en pritisk na pumpico zagotovi več kot dovolj vsebine (ob prvi uporabi sem ga izstisnila preveč), zato sama raje izstisnem do polovice (oz. po potrebi). Nanos se da z lahkoto “plastiti”. Če sem puder nanesla takoj po nanosu kreme, se je po vratu, kotičkih ust in po nosu svaljkal. Občasno mi je poudaril suho kožo na čelu in med obrvmi, občutka zategovanja pa nisem imela. Prekrivnost je solidna; v dneh testiranja sem bila prehlajena, a je puder nalogo prekrivanja vseeno odlično opravil. Pegic mi ni prekril, jih je pa omilil. Skratka, lepo izenači ten in da naraven izgled. V plus mu štejem tudi sam odtenek, ki je zelo svetel; običajno imam namreč probleme z iskanjem dovolj svetlega odtenka tekočega pudra za mojo kožo. Obstojnost je nekaj srednjega: nanašala sem ga zjutraj pred odhodom v službo, zdržal je približno 6 ur, včasih tudi manj. Na splošno sta mi prekrivnost in obstojnost pudra ustrezali, saj imam raje občutek, da moja koža diha in ni “zaprta” pod masko težkega pudra.

Oriflame Ecobeauty foundation, testiranje odtenka Porcelain

IVANA
Testirala sem Ecobeauty puder v odtenku Natural Beige. Embalaža je priročna pumpica, kar mi je zelo všeč, saj lahko z lahkoto doziram količino pudra, ki ga potrebujem. Moti me, da se ne vidi, koliko pudra je v embalaži, saj le-ta ni prozorna. Puder je lahke kremaste teksture prijetnega vonja, občutek na koži po nanosu pa prav prijeten in “lahek” (nerada uporabljam podlage, ki dajejo težak občutek na koži). Imam mastno kožo, razširjene pore okoli nosu in ponavadi nekaj mozoljev ali brazgotinic, ki so ostale od mozoljev in res temne podočnjake. Puder nanašam s flat top kabukijem, ena pritisk na pumpico mi ponavadi zadostuje za cel obraz. Če želim boljšo prekrivnost, uporabim še dodatno količino pudra – prekrivnost se lahko povečuje s številom slojev. Puder se lepo razmaže, vpije in obraz osveži. Prekrije rahlo rdečico okoli nosu in na licih, zmanjša vidnost razširjenih por, ne prekrije pa podočnjakov (pod očmi zato uporabim še korektor). Po nanosu se moja koža sveti, zato vedno uporabim še matirni puder. Puder mi v času testiranja ni povzročil mozoljev (mašenja por sem se pred uporabo najbolj bala). Ecobeauty tekoči puder mi je zelo všeč zaradi lahke strukture in naravnega videza, ki ga daje.

Oriflame Ecobeauty foundation, testiranje odtenka Natural Beige

Temo Oriflame ličila lahko spremljate tudi na forumu.