NA TESTU: Sophyto Tocotrienol Super Skin Concentrate

0

Nov Sophyto organski kozmetični izdelek Tocotrienol Super Skin Concentrate obljublja izjemno antioksidantno delovanje, obnovo že poškodovanih celic kože in zaščito pred škodljivimi vplivi okolja. Vse omenjeno pa seveda spada med aktivno kozmetično preprečevanje staranja kože.

SESTAVINE

Sestavinsko gre za preprost, a učinkovit izdelek, ki vsebuje olje mareličnih koščic, olje semen granatnega jabolka, olje semen maline, olje semen brusnice, olje šipkovih semen, vitamin E, koencim Q10 in izvleček rožmarina.

V izdelku so izbrana olja, ki so znana po vsebnosti sestavin, ki delujejo proti staranju in kožo revitalizirajo. Koencim Q10 deluje kot antioksidant, izvleček rožmarina pa s svojim protimikrobnim delovanjem ščiti izdelek in podaljša njegovo obstojnost. Vitamin E, ki v super skin koncentratu igra prav posebno vlogo, na splošno obstaja v večih različnih oblikah. Vitamin E (INCI: Tocopherol) se kot alfa-tokoferol nahaja v veliko kozmetičnih izdelkih. V Tocotrienol Super Skin koncentratu je vitamin E drugačen – proizvajalec nam namreč zagotavlja, da je vitamin E v super skin koncentratu v štirih različnih oblikah (alfa, beta, gama in delta)  kot tokotrienol. Tokotrienol ima po najnovejših študijah večji antioksidantni potencial in bolje ščiti naše celice; nekatere znanstvene študije nakazujejo uporabnost tokotrienolov pri terapiji kožnega raka. Med tokoferoli in tokotrienoli (oboje pa se imenuje vitamin E) obstaja kemijska razlika, in sicer imajo tokotrienoli dodatne tri dvojne vezi kot je prikazano na spodnjih slikah.

300px-Tocopherol_alpha-.svg

Molekulska formula tokoferolov (vitamina E)

270px-Tocotrienols.svg

Molekulska formula tokotrienolov (vitamina E)

UPORABA TOKOTRIENOL SUPER SKIN KONCENTRATA

Priporočam redno uporabo zvečer pred spanjem za vse tipe kož. Za mešano kožo po potrebi zjutraj samostojno ali pod kremo, pri suhi in/ali zreli koži pa poleg nočne nege tudi redno dnevno nego. Olje dodajajte po kapljicah, da boste zagotovili dobro vpojnost; koža bo sproti sama vpila potrebno količino izdelka. Morebitne odvečne količine nanesite na vrat in na hrbtno stran rok, kjer je koža še posebej podvržena prezgodnjemu staranju. Tokotrienol super skin koncentrat lahko uporabite okrog oči. Priporočljiv je tudi za zelo občutljivo kožo, saj ne vsebuje dišav eteričnih olj ali parfuma. Glede na to, da je vitamin E občutljiv na visoke temperature, priporočam, da izdelka ne izpostavljate virom toplote. Steklo je temno obarvano in tako prispeva k daljši obstojnosti, ker ščiti pred oksidacijo in posledično prehitro pokvarljivostjo. Rok trajanja izdelka po odprtju je 12 mesecev.

LASTNOSTI IN IZKUŠNJE PRI UPORABI

Tokotrienol super skin koncentrat je v obliki olja rumene barve, brez dišav, naraven vonj po olju je sicer malenkost prisoten, vendar ni moteč. Koncentrat je v stilsko dovršeni 30 ml steklenički s kapalko, ki omogoča natančen nanos in odmerjanje. Ima Soil Association certifikat, ni testiran na živalih, je brez glutena in je primeren tudi za vegane. Olje se zelo lepo vpije v kožo, uporabljala sem ga zvečer in za občasno dnevno nego (imam mešano kožo z izsušenimi predeli). Za vse, ki ste nagnjeni k mašenju por, priporočam, da ga uporabljate v manjši količini – ravno toliko, da se vpije v kožo. Če koža ni zelo suha, bo po čiščenju kože dovolj že sam nanos super skin koncentrata. Posebej bi izpostavila viden učinek poživljene kože, ki je že skorajda specifičen za večino Sophyto izdelkov. Spremembe na moji koži so bile vidne že po parih nanosih.Večina kvalitetnih olj nam kožo nahrani in zmehča, pri uporabi tega pa je koža še dodatno in opazno bolj sveža ter dobi zdrav videz. Izdelek, ki na dolgi rok prinaša uspehe pri obnovi kože in učinkoviti anti-aging negi. Vsekakor priporočam: še posebej pri negi kože po sončenju, pri posameznikih, ki se veliko gibajo v mestih, ter za vse, ki želite visoko kvaliteten organski kozmetični izdelek proti gubicam.

Temo Sophyto lahko spremljate tudi na forumu.