NA TESTU: Sophyto posvetlitveni tretma z morskimi peptidi

0

Sophyto posvetlitveni tretma z morskimi peptidi nam obljublja poživitev in posvetlitev kože že po nekaj nanosih. Izdelek vsebuje algo klorelo, ki poleg posvetlitvenih učinkov spodbuja tudi tvorbo kolagena in tako poveča čvrstost kože ter aloe vero, ki kožo pomirja in intenzivno vlaži.

Sestavine, tekstura in uporaba

Posvetlitveni tretma oz. maska je preproste in učinkovite sestave, osrednjo vlogo pri učinkovitosti izdelka ima zelena alga klorela (Chlorella Vulgaris). Izdelek je organski, ima Soil Association certifikat, vse rastlinske sestavine so iz ekološke pridelave. Vsebuje alkohol, vendar po naših izkušnjah večjih problemov z izsuševanjem kože ni bilo opaziti. O vsebnosti alkohola smo povprašali tudi proizvajalca in njihov odgovor iz razvojnega oddelka je bil, da so ekstrakcijo alge klorele izvajali z vodno/alkoholnim medijem, ki ekstrahira večji nabor aktivnih kozmetičnih učinkovin; trudijo se, da bi v prihodnje v formulaciji izdelka delež alkohola še zmanjšali. Tekstura je lahka, vodeno-mlečne barve, nanaša se zelo enostavno. Pri uporabi ni nobenega »packanja« niti pri nanosu niti pri odstranjevanju. S pumpico nanesemo nekaj izdelka na dlan in razmažemo po obrazu. Tretma oz. maska je na koži prozorna in se dokaj hitro posuši ter ne kaplja z obraza. Odstrani se z vatko in tonikom.

Sophyto posvetlitveni tretma z morskimi peptidi

Rezultati

Prva uporabnica (gani) je izdelek uporabljala zaradi izrazitih pigmentnih madežev na licih, povečanih por ob nosu in neenakomerne polti. Uporabljala ga je vsak vsak drugi dan za približno 10 minut. Pri prvih nanosih, ko je izdelek na koži pustila 15 minut, je opazila rahlo zbadanje na koži, pri kasnejši uporabi tega občutka ni bilo več. Uporabljala je dva pritiska izdelka iz pumpice za obraz in en pritisk za vrat. Rezultati po enomesečnem testiranju so bili izredno pozitivni: enakomernejša polt, manjša obarvanost madežev, zmanjšanje por in manj ogrcev. Na sliki je za boljšo predstavo in orientacijo označen določen pigmentni madež:

Pred (levo) in po (desno) uporabi Sophyto posvetlitvenega tretmaja

Druga uporabnica (Maestra) je tretma uporabljala za zmanjšanje obarvanosti predvsem enega pigmentnega madeža, spremljala pa je tudi ostale madeže na obrazu. Po nekajtedenski uporabi se je opazovani madež malo zmanjšal, zmanjšanje obarvanosti madeža je bilo minimalno. Pri daljšem 15 minutnem tretmaju je opazila manjšo izsušitev kože. Na sliki je opazno zmanjšanje madeža predvsem s spodnjega dela, zmanjšanje obarvanosti ostalega dela madeža je skoraj neopazno:

Pred (levo) in po (desno) uporabi Sophyto posvetlitvenega tretmaja

Tretja uporabnica (Nina) je posvetlitveni tretma uporabljala za enakomernejšo polt, pigmentnih madežev na koži ni veliko, je pa nekaj manjših madežev, ki so ostali po mozoljih. Pri enkrat tedenski uporabi za 5 minut so spremembe bile opazne tik po nanosu, dolgoročno pa malo manj. Pri redni uporabi 3x tedensko za 10-20 minut pa so se pokazali odlični in trajnejši rezultati. Polt je enakomernejša, posvetlena, poenotena ter bolj sijoča. Posebnega vpliva na zmanjšanje por na T zoni ni bilo opaziti. Uporaba izdelka: trije pritiski iz pumpice za nanos na obraz.

Zaključek

Posvetlitveni tretma po naših izkušnjah bolje deluje na mlajše madeže od mozoljev in potrebuje več časa za delovanje na trdovratnejše in starejše pigmentne madeže. Za vidne efekte priporočamo redno uporabo vsaj 10-minutnega tretmaja večkrat tedensko. Za tiste, ki imate suho kožo, po tretmaju priporočamo intenzivno navlažitev. Vsekakor je Sophyto posvetlitveni tretma z morskimi peptidi izdelek, ki se ga za namene poenotene in bolj sijoče polti splača preizkusiti. Po izkušnjah sodeč boste lahko po približno 14 dneh redne uporabe opazili ali je že prišlo do kakšne spremembe na vaši koži in kako se kožna obarvanost ter madeži odzivajo na izdelek. Maestre posvetlitveni tretma ni posebej navdušil in ji bolj odgovarja Sophyto luščilni tretma z dvojnim delovanjem (ki ga je prav tako občasno uporabljala). Gani in Nina sta Sophyto posvetlitveni tretma uvrstili med stalnice in ga bosta za namene poenotenja in izboljšanja videza polti uporabljali še naprej.

Temo Sophyto lahko spremljate tudi na forumu.