NA TESTU: Sophyto, 1. del

0

Uporabniki naravne in organske kozmetike vedno težje poiščejo tiste prave izdelke, ki bodo opravičili nakup. Poleg sestavinske odličnosti in upoštevanja smernic organske kozmetike je Sophyto šel še korak dlje – s formulacijo izdelkov, ki imajo dovolj nizek pH, da zaščitni plašč kože okrepijo in izboljšajo njegove funkcije. Posebnost in specifičnost Sophyto linije izdelkov je v tem, da ne vsebujejo dišav eteričnih olj, ki so prisotne v veliki večini naravnih kozmetičnih izdelkov. Odstraniti dišave iz izdelka in jih tako narediti manj privlačne za potrošnika, je pogumna poteza. Vendar prav dišave eteričnih olj so v naravni in organski kozmetiki eden najpogostejših razlogov za alergije.

Sophyto se predstavlja z novim videzom in izboljšano sestavo (predvsem s tehnološkega vidika):

Svilnato negovalno čistilo

Čistilo je po konsistenci podobno mlekom za čiščenje obraza. Razlika med tem čistilom in ostalimi, ki sem jih uporabljala do zdaj, je ta, da je po uporabi Sophyto čistila koža res zelo gladka – v praksi opraviči besedno “svilnato”. Pri odstranjevanju make up-a se pri meni obnese dobro, za uporabnice močnejšega ali vodoodpornega make up-a pa bo verjetno potrebno več nanosov čistila oz. dopolnitev s še kakšnim drugim čistilnim izdelkom. Velik plus za sestavine, gladek nanos in zelo mehak občutek po čiščenju.

Svilnato negovalno čistilo Sophyto

Anti-aging antioksidantni serum

Pri prenovi embalaže so prejšnje “polifenolne kapljice” dobile novo ime. Anti-aging antioksidantni serum je po teksturi podoben toniku. Uporaben je za vse tipe kož in primeren za kombinacije z drugimi negovalnimi izdelki. Vsebuje učinkovite antioksidante (polifenole iz različnih rastlinskih izvlečkov, med njimi je tudi izjemno učinkovit resveratrol), ki kožo varujejo pred staranjem, ščitijo pred poškodbami z UV žarki in jo pri redni uporabi tudi vidno poživijo. “Must have” izdelek za nanos pod kremo z UV zaščito, za kadilce in za vse, ki se veliko gibate po mestih, kjer je zrak bolj onesnažen. Izdelek, ki glede sestave in lahke teksture nima konkurence.

Anti-aging antioksidantni serum Sophyto

Vlažilna krema Mega Omegas

Nova izvedba Mega Omegas kreme je v lepše vpojna in po nanosu pusti na koži boljši občutek kot prejšnja. Nova embalaža je tudi bolj priročna. Krema je primerna za vse, ki imate probleme z občutljivo kožo in ekcemi. Priporočljiva je za nego zelo suhe do normalne kože, v hladnejši dneh tudi za mešano kožo. Dobro se kombinira z antioksidantnim serumom (nanesemo ga pod kremo) in je odlična podlaga za ličenje, tako za mineralna kot tudi za klasična ličila.

Vlažilna krema Mega Omegas Sophyto

Na slovenskem trgu do zdaj poleg Sophyto izdelkov še nisem opazila organske kozmetične linije, ki bi iz vseh izdelkov izločila dišave eteričnih olj in jih tako naredila primerne tudi za zelo občutljive. Nova embalaža je priročnejša, videz svež in stilsko dodelan, aplikatorji pa so prijaznejši uporabniku. Izdelki Sophyto niso testirani na živalih, vsi omenjeni izdelki imajo Soil Association certifikat in so brez glutena.

Temo Sophyto lahko spremljate tudi na forumu.