NA TESTU: Sensilab 10-days detox program

0
Sensilab 10 Days Detox

Sensilab 10-days detox program vsebuje 3 različna prehranska dopolnila za razstrupljanje vitalnih organov v 10 dneh: jeter, prebavnega trakta in debelega črevesa. Kompletu so priloženi napotki za jemanje in prehranjevanje v času razstrupljanja. Priporočljivo je, da pred začetkom jemanja opravite 5-dnevno uvajalno obdobje, kjer iz prehrane izločite: sladkor, alkohol, kavo, cigarete, ti. “slabe” maščobe, mleko in mlečne izdelke, sojo, gluten in določene vrste sadja in zelenjave.

V 10-dnevnem obdobju razstrupljanja se jemljejo naslednja prehranska dopolnila:

  • LIVER ANTIOX za razstrupljanje jeter – z izvlečkom pegastega badlja, artičoke in črnega popra
  • DIGESTIVE CARE za zgornji del prebavil – z izvlečkom regrata, svišča, brestovolistnega oslada, navadnega repika in cejlonskega cimeta
  • COLON PROTECT za dobro in redno prebavo – z izvlečkom semena trpotca, janeža, navadnega komarčka in sladkega korena

Tri forumašice Ars Cosmetice smo testirale 10-dnevni paket prehranskih dopolnil. Naša mnenja in odgovori na vprašanja so zapisani spodaj.

Rabarbara

Prehranjujem se lakto-vegetarijansko, v 10-dnevnem obdobju sem izločila kavo in čokolado (moji dve največji pregrehi) ter mlečne izdelke, ostalih izdelkov nisem strogo izločila iz svoje prehrane. Razstrupljanje sem začela brez uvajalnega obdobja in že po prvih dveh dneh opazila boljšo prebavo in manj občutka lakote – ponavadi sem točno vedela, koliko je ura, brez da bi pogledala, saj mi je želodec to kar sam “povedal”. Med jemanjem sem zaradi izključitve kofeina imela nekaj glavobolov. Opazila sem malenkost bolj raven trebuh in po 10 dneh pol kilograma manj. Težav z jemanjem kapsul nisem imela. Z učinkom programa sem bila zelo zadovoljna.

 

Kakšno je bilo počutje ob in po jemanju dopolnil detox?
Nisem opazila drugačnega počutja.
Kaj bi ob/po jemanju kapsul najbolj izpostavila?
Opazno manjši občutek lakote in boljšo prebavo.
Je bilo 10 dnevno jemanje kapsul težko vključiti v svoj jedilnik?

Ne, nisem imela težav. Če sem vedela, da ne bom jedla doma, sem si kapsule pripravila za zraven.
Ali bi detox program s pomočjo prehranskih dopolnil še kdaj ponovila?
Da, bi še ponovila.

Saša

S testiranjem sem pričela v obdobju, ki je bilo zame zelo naporno, tako profesionalno kot zasebno: pomanjkanje časa, veliko stresa ter čisto premalo spanja. Razmišljala sem, da bi se lotila testiranja točno tako, kot je pisalo v navodilih – z uvodnim prilagajanjem jedilnika, a mi nekako ni steklo, zato sem se lotila testiranja kar čez noč brez posebnih priprav.

Neke posebne diete se nisem šla, ker sicer že na splošno pojem precej sadja in zelenjave, priznam, da kave nisem ukinila, sem jo pa poskušala omejiti. Mleku in mlečnim izdelkom se nisem odpovedala, ker mi načeloma ne povzročajo težav, mi pa jih gluten in ga zato tudi sicer na splošno precej omejujem. S prebavo praviloma nimam težav že vrsto let, predvidevam, da je to povezano z rednim gibanjem in tudi z dejstvom, da zaužijem precej malo glutena.

Zelo hitro sem opazila malce bolj raven trebuh, čeprav nimam težav z napihnjenostjo. No, tako sem menila pred začetkom jemanja dopolnila. Šele zdaj, ko sem s testiranjem že dodobra zaključila, se mi zdi, da mogoče imam občasno težave z napihnjenostjo, ker je bilo v obdobju testiranja stanje res boljše. Kljub izpuščanju obrokov, nisem občutila posebne lakote, zato sumim, da ta dopolnila uspešno krotijo občutek lakote. Sicer sem človek, ki pod stresom posežem po tolažbi v obliki hrane in ki pod stresom brez posebnih težav pridobi kilogram ali dva. Sprememb v teži v tem obdobju nisem opazila, kar najbrž spet lahko delno pripišem dobrodejnemu učinku dopolnila.

Moje delo ni sedeče in čeprav je bolj ali manj na eni lokaciji, je izjemno dinamično in pogosto brez predpisanega urnika. Temu primerna je tudi razporeditev obrokov čez dan, zato si težko naredim nek opomnik, ki bi me vsaj čez dan spomnil, da je čas za nekaj kapsul. Dnevno se v štirih delih zaužije skupaj sedem kapsul, zato mi je sploh čez dan kakšna kapsula tudi ušla iz glave, sem pa prepričana, da se z malo več organizacije in ciljne naravnanosti da doseči red.
Zmotil me je tudi precej močan vonj kapsul, nekaj dni sem potrebovala, da sem ta vonj povezala z rastlino oz. začimbnico – s poprom. Ko sem to povezala, sem tudi ugotovila, čemu lahko pripišem topel občutek v želodcu, ki me je zajel kmalu po zaužitju dopolnila – popru, vendar :)
Občutki v času jemanja in vtis po zaključku so vsekakor pozitivni, priznam, da razmišljam, da bi se vsega skupaj lotila še enkrat, če drugega ne, da si potrdim opažanja (manjši občutek lakote, topel občutek v želodcu, …), pa da sem malo bolj pozorna na nivo energije oz. splošno počutje ob jemanju. Mislim, da je načrt dobro zasnovan in tudi knjižica, ki je priložena h kompletu prehranskih dopolnil, človeka lepo vodi in mu svetuje. Ob registraciji na spletni strani lahko dnevno dobivaš motivacijske nasvete glede prehrane in telesne aktivnosti, kar lahko dodatno spodbudi k doslednosti pri zastavljenem načrtu.

Kakšno je bilo počutje ob in po jemanju dopolnil detox?

V času testiranja dopolnila sem se počutila dobro, vendar ne morem reči, ali sem imela več energije ali ne.

Kaj bi ob/po jemanju kapsul najbolj izpostavila?

Zelo hitro sem opazila malce bolj raven trebuh in manjši občutek lakote.

Je bilo 10 dnevno jemanje kapsul težko vključiti v svoj jedilnik?

Zmotilo me je, da je potrebno jemati toliko kapsul toliko krat na dan.

Ali bi detox program s pomočjo prehranskih dopolnil še kdaj ponovila?

Vsekakor lahko vsakemu posamezniku svetujem tak detox vsaj enkrat ali dvakrat letno, vendar za popolno učinkovitost svetujem tudi ureditev prehrane v skladu s predlaganim načrtom. Če je nekaj učinka že pri ne popolnoma dosledni prehrani, kakšen bi bil šele pri popolnem redu?!

Nina

Z jemanjem kapsul sem začela brez uvajalnega obdobja, med jemanjem se tudi nisem odpovedala čokoladi in kavi. Nisem kadilka, ne jem mesa in ne uživam alkohola, “slabe” maščobe zaužijem občasno. Mlečne in sojine izdelke sem jedla tudi med tem obdobjem, saj so to moji glavni viri beljakovin. Prva stvar, ki sem jo opazila že po dveh dneh, je bil opazno bolj raven trebuh (drugače nimam težav z napihnjenostjo, razen pred menstruacijo). Po parih dneh sem opazila malo večji apetit, ki pa se je proti koncu jemanja ustalil na normalno. Med jemanjem sem imela tudi sama občutek, da kapsule pozitivno vplivajo na želodec in ostala prebavila. V 10-dnevnem obdobju sem opazila, da imam več energije in da sem popoldan manj zaspana. Po desetih dneh sem imela slabe pol kg manj brez zmanjšanega kaloričnega vnosa.

Kakšno je bilo počutje ob in po jemanju dopolnil detox?

Boljše kot običajno. Včasih me zaradi premalo nočnega spanja “popade” popoldanska utrujenost, ki je ob jemanju kapsul bila manj prisotna.

Kaj bi ob/po jemanju kapsul najbolj izpostavila?

Bolj raven trebuh že po dveh dneh. Priporočam vsem, ki imate kdaj v planu zlesti v kakšno bolj ozko obleko ;)

Je bilo 10 dnevno jemanje kapsul težko vključiti v svoj jedilnik?

Jutranje jemanje ne, čez dan in zvečer pa sem imela težave – verjetno bi potrebovala opomnik in redno vnaprejšnjo organizacijo nošenja tablet v svoji torbici.

Ali bi detox program s pomočjo prehranskih dopolnil še kdaj ponovila?

Ja, vendar bi se za to odločila v čim manj stresnem obdobju, mogoče celo na kakšnem morskem dopustu.

10-dnevni Detox program priporočamo vsem, ki se “najdete” v naših izkušnjah, še posebej priporočljiv pa je takšen program po obdobju slabega prehranjevanje ali drugega stresa, ped planirano shujševalno dieto ali pa na splošno 2x letno za izboljšanje zdravja. Za kombinacijo izvlečkov rastlin in zelišč, ki jih vsebujejo kapsule Detox, lahko po testiranju potrdimo, da zelo ugodno vplivajo na naše telo.

10-Days Detox paket je na voljo v spletni trgovini Sensilab.