NA TESTU: Prolab šampon in losjon proti izpadanju las

0

Na Ars Cosmetici smo člane foruma povabili k 3-mesečnemu testiranju Prolab šampona in losjona proti izpadanju in za krepitev las, v kateri je sodelovalo 23 uporabnikov: 20 žensk in 3 moški. V obdobju testiranja je proizvajalec ponudil možnost, da ob morebitni porabi izdelkov pošlje nove. Testirali smo tako učinkovitost specializiranih izdelkov lasne kozmetike Prolab kot tudi zadovoljstvo uporabnikov z embalažo, vonjem in teksturo.

OPIS IN SESTAVINE

Prolab losjon in šampon vsebujeta aktivni kompleks Follicusan, ki je sestavljen iz etilpantenola, inozitola in aminokislin acetil metionin ter acetil cistein. Etilpantenol ima pomembno vlogo v metabolnih procesih in biosinteznih poteh, v lasni kozmetiki pa izboljšuje strukturo las. Inozitol stimulira presnovne procese v lasnih foliklih in tako preprečuje izpadanje las ter pripomore h krepitvi. Aminokislini metionin in cistein vsebujeta žveplo in spadata med esencialne aminokisline; v lasni kozmetiki preprečujeta prekomerno nastajanje maščobe na lasišču in tako pripomoreta k manj mastnim lasem. Oba izdelka sta odišavljena in vsebujeta mlečne proteine. Ne vsebujeta parabenov in konzervansov, ki sproščajo formaldehid ter sta brez barvil.

ZADOVOLJSTVO OB UPORABI IZDELKOV PROLAB

87% uporabnikov je bilo s šamponom Prolab zelo zadovoljnih, 13% pa je izdelek ocenilo kot srednje dober. Največkrat so izpostavili izjemno učinkovitost proti izpadanju las, ki je pri nekaterih uporabnikih bila vidna že po 14 dneh. Pogosti so bili komentarji, da šampon izpolni to, kar obljublja.
Z losjonom Prolab je bilo zelo zadovoljnih 52% uporabnikov, 35% je imelo srednje dobre izkušnje, 13% pa z izdelkom ni bilo zadovoljnih. Kot poglavitna prednost je bila izpostavljena učinkovitost proti izpadanju las, kot minus pa občasno draženje, izsuševanje, premočan vonj po alkoholu in nepriročen aplikator.

UČINKOVITOST PROTI IZPADANJU LAS PO 3 MESECIH UPORABE

Kar 91% uporabnikov je opazilo manjše izpadanje las, večinoma pa tudi rast novih. V komentarjih so zapisali, da je opazno manj izpadlih las na krtači, v odtoku in po tleh v stanovanju.

KREPITEV LAS

Polovica uporabnikov je opazila bolj krepke in zdrave lase, več volumna ter bujnejšo pričesko. Polovica pa po testiranju ni opazila bistvenega izboljšanja krepitve oz. niso bili prepričani ali je krepitev las res dovolj opazna.

POSEBNOSTI IN PREDNOSTI IZDELKOV

Uporabniki so pri uporabi Prolaba izpostavili:

  • učinkovitost in izpolnitev obljub
  • dobro penjenje šampona in čiščenje lasišča
  • vonj, ki so ga opisali kot zelo dober, nežen, boljši od konkurence
  • majhno porabo
  • manj pogosto potrebo po pranju las
  • kvalitetno plastiko
  • izgled izdelka, ki pa je požel tako pozitivne kot negativne komentarje

ZVESTOBA PROLABU V PRIHODNJE

74% uporabnikov bo oba izdelka ali samo šampon uporabljalo tudi v prihodnje. Nekateri so Prolab priporočili tudi prijateljem.

IZBOR KOMENTARJEV
“Dejansko sem opazila, da mi poganjajo mladi laski po lasišču, ker je zelo hecno za videti, ampak deluje!”

“Z obema izdelkoma Prolab (šampon in losjon) sem zelo zadovoljna in sta celo presegla moja pričakovanja.”

“Prolab bi in ga bom uporabljala tudi v prihodnje, z veseljem sem ga priporočila tudi mojim prijateljicam in znankam, ki so imele težave z izpadanjem las.”

“Losjon sem uporabljala 1 mesec, nato sem ga opustila, saj me je pri uporabi kar peklo.”

“Opazila sem, in to je opazil tudi moj frizer, da mi je zrastlo še več “baby hair” kot običajno.”

“Šampon bom v prihodnje sigurno kupila, a ga bom uporabljala izmenjaje s šamponom proti prhljaju.”

“Sedaj si lase bolj pogosto češem, saj si prej tega skoraj nisem upala ker je toliko las ostalo na krtači :D”

“Na splošno gledano, embalaža ne odraža krasnega produkta, ki ga skriva v sebi.”

“Izdelka Prolab bom zagotovo uporabljala v prihodnje. Njuna kombinacija je bila zame ena od boljših, če ne kar najboljša do sedaj. Moram priznati, da ju veselo hvalim naokoli.”

“Za oba izdelka so uporabili zelo kvalitetno plastiko (PE-HD), iz katere se po nekaterih navedbah naj ne bi sproščale kemične spojine.”

PREDLOGI IZBOLJŠAV

Uporabniki so po zaključenem testiranju podali tudi predloge za izboljšavo linije Prolab. Želeli bi si Prolab balzam ali “leave-in” balzam za večji sijaj in nego lasnih konic, predlagali so losjon v obliki spreja ali aplikatorja z gobico, predlogi izboljšav v smislu formulacije pa so predvsem manjša vsebnost alkohola v losjonu.

Odziv in pripravljenost za sodelovanje v naši obširni akciji testiranja Prolab izdelkov je bila odlična, hvala vsem za natančne opise, ocene in mnenja.

Izdelek je na voljo v spletni drogeriji Click2Chic, drogeriji Ilirija in v nekaterih lekarnah.

Temo Prolab za lase lahko spremljate na forumu.