NA TESTU: Paula´s Choice Resist Retinol Serum

0

Resist Retinol Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum kot novost na slovenskem tržišču smo vam na kratko že predstavili. Izdelek je bil preizkušen še v praksi in po nekajtedenski uporabi bi izpostavila naslednje tri lastnosti seruma:

– vsebuje visoko učinkovite aktivne kozmetične sestavine v odlični kombinaciji
– bazira na silikonski podlagi, ki kožo zgladi in ima pozitiven vpliv na celjenje brazgotinic
– koža izdelek zelo dobro prenaša

Serum vsebuje retinol, ki dolgoročno vpliva na izboljšanje teksture kože, dokazano zavira njeno staranje ter zmanjšuje že obstoječe gubice. Je ena izmed tistih sestavin, ki ima poleg delovanja proti staranju še ugoden vpliv na zmanjševanje aken. V serumu najdemo tudi vitamin E, in sicer v dveh oblikah – kot tokoferol in kot tokotrienol, stabilen vitamin C, za pomiritev kože in zmanjšanje možnosti iritacij pa sta dodana bisabolol in izvleček rjave alge. Vitamin E deluje kot antioksidant in varuje kožo pred nastankom gub, vitamin C pa zavira pigmentacijo in ima pomebno vlogo pri izgradnji kolagena.

Po večkratni uporabi je najbolj izstopal učinek glajenja kože in zmanjšanje opaznosti brazgotinic od stari mozoljev. V prvi vrsti bi ga priporočala za odpravljanje gub in ostalih reliefnih nepravilnosti. V nekaj tednih bistvenega poenotenja barve polti nisem opazila – predvidevam, da bi za bledenje madežev bila potrebna daljša kontinuirana uporaba. Silikone, ki so podlaga aktivnim kozmetičnim sestavinam v serumu, najdemo tudi v mazilih za celjenje brazgotin. V tem serumu je silikonom dodana dodatna vrednost v obliki cenjenega retinola.

Embalaža je pumpica na navoj, zaradi izredne mazljivosti silikonov pa bo marsikomu zadostoval že samo en pritisk. Z dvema pritiskoma boste brez problema nanesli serum na obraz in vrat (pa še za nanos na zgornjo stran dlani ga bo ostalo). Serum je prozoren, ne vsebuje niti dišav niti barvil. Srebrna embalaža je obdana z dodatno prozorno embalažo (na fotografiji se vidi zamik napisa ravno zaradi dvojne ovojnine). Pri dnevni uporabi je čez serum potrebno nanesti kremo z višjim zaščitnim faktorjem. Svetujem, da nanesete samo en pritisk, po nanosu pa je potrebno počakati par minut, da se serum vpije. Kože ne masti, silikoni pa naredijo zelo gladko podlago za nanos ličil. Za intenzivno nočno nego si lahko privoščite izdatnejši nanos.

Poraba seruma je zaradi zelo dobre mazljivosti majhna, cena 30 ml izdelka je 33.50€.

Resist retinol serum je izdelek, ki spada med top izbrance pri vsaki kozmetični navdušenki in poznavalki. Primeren je za vse tipe kož. V poplavi “anti-aging”  serumov, ki jih ponujajo mnoge pregrešno drage znamke po drogerijah, je ta serum eden redkih sestavinskih biserov, ki za svojo ceno dejansko ponuja veliko.

Temo Paula s Choice lahko spremljate tudi na forumu.