NA TESTU: Organski odstranjevalec dlak na osnovi sladkorja Moom

0

Tokrat smo preizkusili naravno depilacijsko sredstvo: organski odstranjevalec dlak na osnovi sladkorja Moom. Obstajata dve različici izdelka, in sicer Moom z vrtnico in Moom s čajevo mirto, med njima pa v praksi ni opaziti kakšnih večjih razlik, tudi v vonju ne. Sestavine so pri obeh izdelkih podobne: sladkor, limonin sok, kamilica, voda in esenca vrtnice ali olje čajeve mirte. Če želite depilacijo z voskom ali depilacijskimi kremami zamenjati za bolj naravno alternativo, je sladkorna depilacija z zmesjo Moom vsekakor izvrstna alternativa. Uporaben je na različnih delih telesa: na nogah, rokah, obrazu, pod podpazduhami, na hrbtu, bikini predelu in za obrvi.

Set vsebuje 170 g zmesi v steklenem lončku, 12 velikih in 6 majhnih bombažnih trakov, 2 veliki in 2 majhni leseni palčki za nanos. V navodilih je navedeno, da temperatura odstranjevalca ne sme preseči 40oC, konsistenca zmesi pa mora postati podobna medu. Lonček z zmesjo smo postavili v skoraj vrelo vodo in pustili stati 10 min. Z leseno palčko nanesete tanek sloj zmesi. Ni potrebno nanašati debelejših slojev, saj se že tanek sloj dovolj dobro obnese. Nato na nanešeno zmes položite bombažno krpico, pogladite in potegnete v nasprotni smeri rasti dlak. Zmesi, ki je na traku, ne morete ponovno uporabiti. Odstranijo se dlake s korenino, zato je učinek depilacije dolgotrajnejši kot pri britju. Ko je postopek zaključen, si ostanke zmesi sperete s toplo vodo. Priporočljiv je nanos blažilnega losjona. Bombažni trakovi so pralni, tako da jih lahko naslednjič ponovno uporabite.

Moom depilacija

Takoj po odstranjevanju je bila rdečica prisotna, vendar je po eni uri izginila. Odstranjene so bile skoraj vse dlake (tu in tam je kakšna ostala), kar je bilo prijetno presenečenje. Bolečina je pri odstranjevanju minimalna, manjša kot pri voskanju.

Moom depilacija

Postopek je zelo podoben voskanju, vendar ima nekaj prednosti:

  • ko je segret, ni prevroč za kožo, zato je manjša možnost opeklin
  • če zmes nanesemo na napačno mesto, se enostavno spere z vodo
  • ostanki zmesi po depilaciji se prav tako enostavno sperejo z vodo, medtem ko pri voskanju to ni mogoče
  • je manj boleče od voskanja
  • vsebuje samo naravne sestavine
  • izdelek je okolju prijazen

Čas trajanja depilacije: 30 min
Poraba: tretjina lončka za spodnji del nog
Cena seta: 23 do 28 EUR

Ocene v CosmetoTestu: Moom

Temo Odstranjevanje dlak – depilacija lahko spremljate tudi na forumu.