NA TESTU: Ombia Naturkosmetik izdelki za telo in obraz

0

V trgovinah Hofer je na voljo nova linija naravnih kozmetičnih izdelkov Ombia Naturkosmetik. Izdelki imajo BDIH certifikat, kremi za roke pa še NaTrue certifikat za naravno kozmetiko. Celotna linija izdelkov zajema piling za obraz (kutina ali slez ali granatno jabolko), losjon za obraz (kutina ali slez ali granatno jabolko), kremo za roke (s svetlinovim oljem ali z oljem mareličnih koščic), gel za tuširanje (kutina ali slez ali granatno jabolko) in piling za telo (marelica ali granatno jabolko).

Testirali smo nekaj izdelkov iz linije Ombia Naturkosmetik (izdelke, ki so na sliki).

Gela za prhanje kutina in slezenovec vsebujeta preproste in zelo dobre sestavine, ne vsebujeta alkohola, sta blago odišavljena, med samim prhanjem se srednje dobro penita in sta brez dodanih barvil. V primerjavi z nekaterimi drugimi naravnimi geli za prhanje (primerjava z Alverde, Kneipp in Essential Care geli) se bolje obneseta pri britju z britvico, saj dajeta na koži med tuširanjem precej gladko in dobro drsečo podlago. Vonj je dokaj blag pri obeh, gel s kutino ima bolj osvežujoč in prijeten vonj, gel s slezenovcem pa blag in neizrazit rastlinsko-cvetličen vonj. Oba izdelka priporočamo, po rezultatih in učinku na koži sta precej podobna, zato je izbira odvisna predvsem od vonja. Cena gela za prhanje je 1,99 eur; količina 200 ml.

Piling za telo z marelico ima izrazit in ne najbolj naraven mareličen vonj, dodano mu je oranžno barvilo, ki je dovoljeno pri certifikatu BDIH. Ne vsebuje alkohola. Vsebuje dve vrsti delcev: manjše blage delce (rižev prah) in malo večje ter bolj grobe delce bambusa. Zelo pozitivna lastnost pilinga je, da ima teksturo želeja in se zato dobro oprime kože in enostavno razporedi po telesu. Slabost pilinga pa so grobi delci bambusa, ki so primerljivi s sladkornimi pilingi, vendar se ti za razliko od sladkorja ne raztopijo. Ne priporočamo za zelo občutljivo kožo in za kožo, ki je bila pravkar depilirana ali pobrita. Najbolje se obnesel na predelih, kjer je koža zelo groba in izsušena ter na problematičnih delih telesa, kjer bo pospešil krvni obtok in pripravil kožo za nadaljno nego. Kože ne izsuši in se zelo dobro spere. Cena pilinga za telo je 3,99 eur; količina 250 ml.

Ombia Naturkosmetik izdelki za telo in obraz

Krema za roke s svetlinovim oljem ima zelo dobre sestavine, ne vsebuje alkohola in je blago odišavljena (naraven vonj, ki “niti ne diši niti ne smrdi”). Glede na vsebnost rastlinskih olj (sojino, avokadovo, mandljevo, jojobino, svetlinovo olje), se dobro vpije v kožo. Nekaj minut po nanosu sicer pusti rahlo oljnat občutek na dlaneh. Krema je primerna tudi za suho kožo na nogah (od kolen navzdol). Izdelek je zelo priporočljiv za suhe, razpokane roke, kožo dobro zmehča in navlaži že po nekaj nanosih. Cena kreme za roke je 1,99 eur; količina 75 ml.

Losjon za obraz kutina je primeren za normalno in suho kožo, lahko tudi za mešano kožo, ki je nagnjena k občasnim izsušitvam. Vsebuje nekaj alkohola (alkohol je na 6. mestu na seznamu INCI sestavin) in ima nekaj komedogenega potenciala. Po nekajkratni uporabi (še) ni bilo zaslediti mašenja por. Losjon kožo na obrazu lepo navlaži in ustrezno nahrani, je lepo mazljiv, takoj po nanosu daje rahlo lepljiv občutek, ki po nekaj minutah izgine. Koža je mehkejša, iritacij ali rdečice ni bilo zaznati. Losjon vsebuje dišave eteričnih olj in parfum. Kot podlaga za puder se zelo dobro obnese pri klasičnih tekočih pudrih, predvsem takih, ki vsebujejo vsaj nekaj silikonov. Pri naravnih pudrih (primer: Nivea Pure&Natural ali Biodetox Bourjois) pa se po nanosu tekočega pudra začneta losjon in puder rahlo svaljkati, nanos pudra je neenakomeren. Pri primerjavi z drugimi naravnimi losjoni in kremami za obraz bi ga ocenili kot soliden izdelek. Na tržišču lahko najdemo boljše kreme (običajno tudi dražje), ki ne vsebujejo alkohola in imajo še boljšo vpojnost in učinek, najdemo pa tudi sestavinsko in v praksi slabše kreme, ki imajo višjo ceno. Embalaža je na pumpico (kar je velik plus). Priporočamo vsem, ki bi radi za nizko ceno dobili naravno certificirano in sestavinsko solidno kremo za obraz. Cena losjona je 2,99 eurov; količina 50 ml.

Temo Ombia Naturkosmetik lahko spremljate tudi na forumu.