NA TESTU: Katerega izmed štirih odličnih serumov izbrati?

0

Na Ars Cosmetici smo v prispevkih že spoznali lastnosti in učinke štirih odličnih serumov cenovnega ranga od 33 do 40 €. Tokrat bomo z nasveti in izkušnjami pomagali pri odločitvi, katerega izbrati za določen tip kože in kaj lahko od posameznega seruma pričakujete na kratek rok in po redni uporabi.

Sophyto Tocotrienol

Je mešanica olja z dodanimi antioksidanti in aktivnimi kozmetičnimi učinkovinami. Odlično se obnese za nočno nego na koži, ki potrebuje poživitev in na koži, ki se rada luska in izsušuje. Primeren je za vse tipe kož, razen za mastno in mešano z nagnjenostjo k nečistočam. Lahko se uporablja kot vsakodnevni tretma za opazno nahranjenje in poživitev. Če vam prepogosta uporaba olj na obrazu ne odgovarja, se bo dobro obnesel tudi kot intenzivni “vikend tretma”. Je odličen za obnovitveno nego po sončenju ali po izpostavljenosti neugodnim vremenskim razmeram. Kot podlago za ličila ga ne priporočamo (razen pri zelo suhi ali starejši koži). Lahko se uporablja samostojno ali s kremami iz Sophyto linije. Učinki so vidni tako na kratek kot tudi na daljši rok. Serum Tocotrienol se dobro vpije, vendar ne pozabite, da gre za olje in je vpojnost odvisna tudi od naravne vsebnosti maščobe v vaši koži in količine nanosa.

Sophyto anti-aging serum

Je v obliki tekočine (podobno kot toniki) in vsebuje polifenole proti staranju. Najbolje ga je uporabljati kot serum pod izbrano dnevno kremo. Je “must have” serum za pod kreme z UV filtri. Za kadilce in tiste, ki veliko časa preživite v onesnaženih centrih mest, ga priporočamo za dnevno in tudi za nočno nego – pod kremo ali samostojno. Primeren je za vse tipe kož, pri mastni koži je to lahko tudi samostojen izdelek po čiščenju. Serum, ki prepriča z rezultati proti staranju na daljši rok, je pa tudi po krajši uporabi moč zaznati poživitev kože. Lahko se uporablja kot podlaga za liičila skupaj s kremo, vendar na samo obstojnost in izgled ličil nima posebnega vpliva. Vpije se takoj po nanosu in ne povzroča problemov pri nadaljnem nanosu ostalih izdelkov.

Sophyto multivitaminski serum

Je v obliki zelo lahkega vlažilnega losjona in je obvezen pripomoček za hitro ukrepanje pri dehidrirani koži. Izjemno dobro se obnese kot podlaga za ličila. Kožo napne takoj po uporabi in pripomore k navlažitvi tudi pri redni dolgotrajni uporabi. Primeren je za vse tipe kož, pri aknasti in nečisti koži ga je dobro prej stestirati. Lahko se uporablja samostojno ali pod kremo, kot dnevna in nočna nega. Za nočno nego ga priporočamo predvsem tistim, ki se večkrat zbujate z “zmučkano in zaležano kožo” na obrazu. Top izbira za takojšnji rezultat gladke in navlažene kože ter obvezen za vse, ki želite, da vaša ličila na obrazu izgledajo optimalno. Puder se nad serumom lepo razmaže in ne daje maskastega videza. Serum se hitro vpije in daje občutek ugodja.

Resist Paula´s Choice Retinol serum

Je silikonski serum s super kombinacijo sestavin proti staranju in je prava izbira za vse, ki bi radi naredili nekaj pozitivnega v smeri zmanjšanja brazgotinic po obrazu. Primeren je za vse tipe kož. Za intenziven tretma proti gubicam, brazgotinam in znakom staranja kože ga priporočamo kot redno nočno nego. Lahko se uporablja tudi kot dnevna nega, vendar imejte v mislih, da se silikoni ne vpijejo takoj po nanosu – posledično lahko pričakujete, da bo puder po nanosu malo bolj viden kot običajno, barva pudra se ne bo popolnoma zlila z barvo vaše kože (zato izberite puder, ki se barvno zelo ujema z vašim tenom), doseže pa se večja prekrivnost. Za vidne rezultate priporočamo redno vsakodnevno uporabo.

Povzetek

Sophyto Tocotrienol in Resist Retinol serum priporočamo za ciljano intenzivno nočno nego. Sophyto multivitaminski serum je obvezen del kozmetičnega repertoarja za vse, ki želite, da vam kozmetika daje tako izdatno vlažilno nego kot tudi podporo pri izgledu nadaljnih dekorativnih izdelkov. Sophyto anti-aging je v prvi vrsti dnevni serum, ki se bo bojeval proti prostim radikalom in je tako lahek, da je združljiv s praktično vsako kremo. Kljub različno velikim embalažam je vsebina vseh serumov na fotografiji 30 ml, je pa poraba manjša pri Tocotrienolu in Resist Retinol serumu. Vsi štirje serumi si zaslužijo odlične ocene, med sabo so zelo različni tako po delovanju kot tudi po teksturi, vsi pa za svojo ceno ponujajo inovativnost, pozitivne učinke in izboljšanje stanja kože na obrazu.

Temo Serumi lahko spremljate tudi na forumu.