NA TESTU: Izdelki za nego obraza Ecobeauty Oriflame

0

Letošnjo Oriflame-ovo novost, naravno linijo izdelkov Ecobeauty, smo deloma predstavili že pri testiranju tekočega pudra. Tokrat vam ponujamo ocene in mnenja uporabnic dnevne in nočne kreme ter kreme za okrog oči naravne certificirane linije Ecobeauty. Vsi izdelki so veganski, imajo Ecocert certifikat in ne vsebujejo alkohola.

Krema za okrog oči

Anja: Krema je precej “redka”, a lepo mazljiva. Kremo sem uporabljala večinoma zvečer. Velikokrat se mi je zgodilo, da je malenkost kreme zašlo v oko, ob tem sem začutila rahlo pekoč občutek, ki pa je hitro izginil. Krema mi kože ni izsuševala; posebnih vidnih izboljšav kože okrog oči nisem opazila, bi se pa to morda spremenilo, če bi kremo uporabljala redno tudi podnevi.

Ivana: Je lahke teksture, lepo se vpije in je primerna tako za dnevno kot tudi za nočno nego. Embalaža je priročna pumpica. Pri prvih uporabah so me po nanosu malenkost zapekle oči, vendar je ta občutek sčasoma prenehal.

Nina: Vsekakor krema za okrog oči, ki dobro sodeluje z ličili. Zaradi lahkosti se področje okrog oči ne masti. Je brez alkohola, parfuma in dišav. Kljub občutljivim očem, pri meni ni bilo nobenega draženja. Na splošno se mi zdi krema, ki lepo navlaži, vendar nima kakšnega posebnega ali opaznega učinka pri daljši uporabi.

Dnevna krema

Anja: Krema se lepo razmaže, po nanosu pusti na koži “malenkost suh” občutek, ki hitro izgine. Solidna krema, vendar za zelo suho kožo premalo hranljiva. Ob stiku z brazgotinami od mozoljev mi je krema povzročala pekoč občutek.

Ivana: Ne sodeluje s pudrom, začne se svaljkati. Je lažja kot nočna, vendar za mastno kožo še vedno premastna – morda mi bo bolj ustrezala v jesenskem in zimskem času. Vonj je naraven in mi ni všeč. Ne maši por.

Nina: Dnevna krema me je na začetku precej razočarala, ker je po nanosu pudra povzročala svaljkanje. Ob prebiranju sestavin lahko razberemo, da krema matira in posledično je to tudi razlog nesodelovanja s tekočimi in kremnimi pudri. Por mi ni mašila, bolj primerna pa se mi zdi za nočno nego poleti (za normalno do mešano kožo). Zelo mi je všeč vonj.

Nočna krema

Anja: Nočna krema je ravno prav gosta, po uporabi pa pusti žameten občutek. Za suho kožo je primerna tudi kot dnevna krema. Kljub temu, da deluje bolj hranljivo, se zelo hitro vpije. Občutek nahranjenosti, ki ga pusti na koži, je čudovit.

Ivana: Krema je zelo mastna in na prvi pogled deluje težka, vendar vseeno kože ne obteži. Po nanosu se lepo razmaže po obrazu, hitro vpije in kožo res nahrani. Zjutraj je koža mehka in sijoča. Ne maši por.

Nina: Krema se mi vsekakor bolje obnese za nočno nego (in ne toliko za dnevno nego). Kljub nekaterim potencialno komedogenim sestavinam, na koži ne povzroča nečistoč, na moji koži je izgledalo, kot da jo je celo malenkost sčistila. Je bolj težke konsistence, vendar lepo mazljiva in vpojna. Zjutraj je koža sijoča in mehka na otip. Vonj je praktično identičen kot pri dnevni kremi – naraven, nežen, pudrast.

Zaključek

Za favorita linije sta Anja in Ivana izbrali nočno kremo. Sama sem najprej izbrala kremo za okrog oči, vendar sem se kasneje zaradi res ugodnega efekta nočne kreme na mojo kožo odločila za slednjo. Vsekakor priporočamo nakup nočne kreme, kremo za okrog oči je glede na opisane izkušnje dobro stestirati pred uporabo, dnevna krema pa se bolje obnese za nočno nego kot za dnevno – vsaj za tiste, ki uporabljamo puder in ličila.

Temo Oriflame – nega obraza lahko spremljate tudi na forumu.