NA TESTU: Essence Blossoms etc…

0

Znamka Essence je za pomlad pripravila omejeno kolekcijo dekorativnih kozmetičnih izdelkov z imenom Blossoms etc… Izdelki iz omenjene linije so cenovno ugodni, embalaže izdelkov sledijo imenu linije, izgledajo sveže in mamljivo za potrošnike, zanimalo pa nas je tudi, kakšne so sestavine izdelkov v tej pastelni kolekciji.

Pastelni odtenki lakov za nohte Essence Blossoms etc…

LAKI ZA NOHTE

Kolekcija zajema naslednje odtenke lakov za nohte: zelen 01 A Hint Of Mint, turkizno-zelen 02 I Like, rumen 03 My Yellow Fellow, vijoličen 04 Bloom-A-Loom in moder 05 Forget-Me-Not. Vseh pet odtenkov bo lepo popestrilo in dopolnilo vaš pomladni videz. Na vseh fotografijah je nanos dveh plasti laka. Nanos je enostaven, količina laka v posamezni steklenički pa je 7 ml. Laki so sestavinsko zelo dobri in ne vsebujejo škodljivega formaldehida ali toluena.

Cena laka za nohte: 1,75 €
blossom_lak_mint_ars

Lak Essence Blossoms etc… 01 A HINT OF MINT

blossom_lak_turkizna_ars

Lak Essence Blossoms etc… 02 I LIKE

blossom_lak_rumen_ars

Lak Essence Blossoms etc… 03 MY YELLOW FELLOW

blossom_vijola_lak_ars

Lak Essence BLossoms etc… 04 BLOOM-A-LOOM

blossom_lak_moder_ars

Lak Essence Blossoms etc… 05 FORGET-ME-NOT

GLOS ZA USTNICE, VEČBARVNI PUDER IN TEKOČE RDEČILO

Glos je srednje pigmentiran in ustnice lepo poživi. Obstojnost je srednja. Vsebuje vitamin E in pantenol, ki pomirja tudi razdražene ustnice, dodani so »dobri« konzervansi. Vsebuje nekaj mineralnega olja (parafina), kar pri dekorativnih izdelkih za ustnice pogosto ni moteče, slaba stran glosa pa je dodatek sinteznega antioksidanta BHT. Rok trajanja je 24 mesecev.

Cena glosa za ustnice: 1,75 €

Večbarvni puder, ki se lahko uporablja kot osvetljevalec, doda pomladnemu ličenju »piko na i«. Svetlikajoči delci so diskretni, dokaj fino mleti. Sestavinsko je puder zelo dober, vsebuje klasične in neškodljive sestavine, ki so zelo običajne pri pudrih (talc – smukec, mica – minerali iz skupine sljud, zea mays starch – koruzni škrob itn.). Vsebuje tudi silikone in arganovo olje za bolj gladek nanos in za preprečitev izsuševanja kože. Kvaliteten izdelek za nizko ceno. Puder je odišavljen z blagim vanilijasto-cvetličnim vonjem. Rok trajanja je 24 mesecev.

Cena večbarvnega pudra: 2,95 €

blossom_glos_puder_ars

Essence Blossoms etc… glos za ustnice 01 FLOWERKISSED in večbarvni puder 01 FLOWER POWER

Tekoče rdečilo za lica podari obrazu zdrav rožnat videz. Intenzivnost se lahko stopnjuje z dodatnimi nanosi, za zelo diskretno poudarjena lička je dovolj že majhna količina tekočega rdečila. Rdečilo je v lični embalaži z izjemno praktično pumpico, ki izdelek tudi ščiti pred predčasnim kvarjenjem. Izdelek je fluidne kremaste teksture. Bazira na glicerinu, vsebuje tudi pantenol, med konzervansi najdemo fenoksietanol in metilparaben (ki pa je zaradi svojih kemijskih lastnosti od parabenov “najmanj sporen”). Izdelek lica navlaži,  ima blag neizrazit vonj, nakup izdelka priporočamo: “must have” za svež spomladanski videz. Rok trajanja je 24 mesecev.

Cena tekočega rdečila: 2,45 €

blossom_tekoce_rdecilo_ars

Essence Blossoms etc… tekoče rdečilo 01 FLOWERKISSED

TOALETNA VODA IN SVINČNIK ZA OČI

Toaletna vodica Blossoms etc… eau de toilette nas pri odprtju škatle preseneti s sloganom na notranji strani embalaže: “beauty is like a blossom, the safest way to keep it is to care for it while it grows…” Vonj je cvetličen, rahlo sladek, zelo mladosten in pomladno-igriv. Kompozicije vonja so enostavne, vendar kljub temu vonj kot celota ne deluje zelo ceneno. Kratko in jedrnato moško mnenje: “Dober je”. Obstojnost na koži je srednja do slaba, na oblačilih in na laseh pa se zna obdržati dlje. Poleg osnove vsakega parfuma: alkohol + dišave, vsebuje tudi sintezna barvila in sestavine, ki ščitijo izdelek pred UV žarki in tako podaljšajo obstojnost vonja. Filtri so ugodni: en UVA filter – butil metoksidibenzoilmetan in dva UVB filtra – etilheksil metoksicinamat in etilheksil salicilat. Na izdelku nismo našli roka trajanja, niti datuma proizvodnje. Če primerjamo razmerje vonj/kvaliteta vs. cena, nakup priporočamo.

Cena za 50 ml: 6,95 €

Svinčnik za obrobo oči vsebuje svetleče delce, na očeh je vijoličen odtenek srednje obstojen. Sestavinsko zelo dober izdelek, rok trajanja je 36 mesecev. Če radi eksperimentirate z ličenjem in se ne bojite živahnejših barv, nakup vsekakor priporočamo. Cena je več kot ugodna.

Cena : 0,95 €

essence_edt_ars

Essence Blossoms etc… EdT, 50 ml

blossom_napis_svincnik_ars

Napis na notranji strani škatle toalente vodice Blossoms etc… in svinčnik za oči 01 BLOOM-A-LOOM

ZAKLJUČEK

V kolekciji so na voljo še senčila za oči in parfum v trdni obliki, ki je pakiran v obliki prstana z drobnimi belimi cvetovi. Senčila so sestavinsko klasična, konzervirana z mešanico večih parabenov. Parfum v trdni obliki pa poleg mineralni in rastlinskih olj, vsebuje antioksidant BHT, ki seveda podaljša obstojnost izdelka, ni pa izmed antioksidantov najboljša izbira za našo kožo.

Omejena pomladna kolekcija znamke Essence Blossoms etc… je lep dokaz, da ni potrebno vedno veliko denarja za užitek v barvah, pomladnih vonjih in za svežino obraza, ki jo lahko dosežemo tudi z ličili. Sestavine, ki so uporabljene v izdelkih, pa prav nič ne zaostajajo za ostalimi klasičnimi dekorativnimi znamkami, nekatere sestavinsko celo pozitivno izstopajo od povprečja.

Fotografije lakov za nohte je prispevala Tassa.

Za komentarje vabljeni na forum.