NA TESTU: Alverde senčila – Gebackener Lidschatten

0

Tokrat smo za vas preizkusili »pečena« senčila za oči znamke Alverde – Gebackener Lidschatten, ki so nam bila zanimiva predvsem zato, ker spadajo med naravno dekorativo in imajo certifikat BDIH. Maestra je za vas stestirala vseh šest odtenkov, ki so na voljo: 01 Elegant Beige, 02 Glam Mauve, 03 Silky Grey, 04 Pearly Lilac, 05 Green Jewel in 06 Intensive Turquoise. V nadaljevanju vam bo senčila predstavila in napisala, kako so se obnesla na testu.

Kako sem testirala?

Senčila sem preizkusila s podlago za ličila in brez nje. Zanimala me je predvsem pigmentiranost, nanos in obstojnost. Za nanos senčil sem uporabila čopiče.

Kako so se obnesla v praksi?

Test sem začela s preizkušanjem senčil na roki. Izkazalo se je, da so senčila zelo dobro pigmentirana in se dobro oprimejo podlage. Test na roki je pokazal, da skoraj ni razlike v barvni intenzivnosti med nanosom na podlago in med nanosom brez podlage. Pod senčili je bila uporabljena Alverde podlaga za ličenje, ki ima prav tako kot senčila certifikat BDIH.

Alverde Gebackener Lidschatten by Maestra

Nadaljevala sem s testiranjem senčil na vekah. Pri tem delu testa me je zanimala predvsem obstojnost senčil. Izkazalo se je, da so senčila izredno obstojna (na normalni koži vek) tudi brez podlage za ličenje. Make up, narejen s senčili Elegant Beige, Silky Grey, Pearly Lilac in Intensive Turquoise, je izgledal skoraj identično po desetih urah kot takoj po nanosu.

Alverde Gebackener Lidschatten - make up by Maestra

Ob uporabi podlage za ličenje znamke Alverde so se senčila obnašala enako kot brez podlage. Tudi tokrat je make up po desetih urah izgledal skoraj identično kot takoj po nanosu senčil. Naslednja fotografija pa naj služi še kot dodatna ideja za ličenje s testiranimi senčili. Make up je nastal s pomočjo naslednjih odtenkov: Elegant Beige, Glam Mauve in Silky Grey.

Alverde Gebackener Lidschatten - make up by Maestra

Zaključek

Embalaža je lična. Plastični lonček je na navoj, ki ga ni težko ne naviti ne odviti. Pokrov lončka je na sredini prozoren, kar omogoča pregled nad odtenki.

Pigmentiranost je zelo dobra. Nanos je enostaven, saj se senčilo z lahkoto prenese na veko. Intenzivnost barv je izredno dobra tako brez kot tudi s podlago za ličenje. Razlike v intenzivnosti barv skoraj ni opaziti. Najbolj trde konsistence je Glam Mauve, s katerim se je bilo treba rahlo potruditi in močneje podrgniti, da se je prijelo dovolj barve na čopič in potem na veko. Senčila se ne drobijo ali prašijo.

Obstojnost je presenetljivo dobra. Tudi v primeru brez podlage senčilo niti po desetih urah ni zbledelo ali se premešalo. Razlike v obstojnosti z ali brez podlage skoraj ni bilo opaziti.

Pomanjkljivost je, da so senčila očitno slabo pritrjena na podlago, saj so nekatera že v trgovini odlepljena in delno polomljena. Od šestih testiranih so bila tri senčila delno polomljena in odlepljena od podlage.

Vonj senčil je nežen in nemoteč. Izstopa le vonj zelenega odtenka Green Jewel, katerega vonj je neprijeten in spominja na žarko maščobo.

Sestavine: Mica, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Glycerin, Dehydroxanthan Gum, Glyceryl Caprylate, Parfum (Essential Oils)**, Silica, Tin Oxide, [+/-CI 77891, CI 77289, CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77742, CI 77510, CI 77288, CI 75300, CI 77000, CI 77007]
*ingredients from certified organic agriculture, **natural essential oils

Certifikat: BDIH

Cena: 4,25€
Prodajno mesto: Drogerie Markt

Za vse, ki želite certificirana, naravna, dobro pigmentirana in obstojna senčila za oči, so predstavljena senčila dobra izbira. Cena je za naravna senčila s certifikatom BDIH zelo ugodna. Pazljivost pri nakupu ni odveč, saj lahko že v trgovini naletite na nalomljena senčila. Pri zelenem odtenku (najbolje kar pri vseh) bodite pozorni na vonj. Upam, da bodo naštete pomanjkljivosti pri Alverde v prihodnje odpravili, saj gre za res kvalitetna in naravna senčila po ugodni ceni, kar je na tržišču prava redkost.

Temo Alverde dekorativa lahko spremljate tudi na forumu.