NA TESTU: Alverde izdelki za stopala

0

Alverde linija za nego stopal, ki ima BDIH certifikat za naravno kozmetiko, vsebuje širok nabor izdelkov, s pomočjo katerih bodo vaša stopala negovala in mehka skozi vse leto.

Alverde kopel za noge pinija in cedra: tretjino kopeli zlijete v 5 litrov tople vode in namakate stopala vsaj 15 minut. Vonj je zeliščen, učinkovitost pa je me je pozitivno presenetila – stopala so bila mehka, negovana in sproščena.

Alverde piling za stopala s pinijo in lavinim peskom: zagotvo eden mojih ljubših pilingov za stopala; zelo dobre sestavine, kremne teksture, delci so ravno »dovolj grobi«, kože ne izsuši, po uporabi so stoapala mehka in pripravljena za nadaljno nego.

Alverde balzam za noge pinija in limeta: balzam za stopala je lahke teksture, se hitro vpije in primeren za vsakodnevno nego nezahtevne kože na stopalih. Alkohol je naveden na 3. mestu med sestavinami, meni kože ni izsušil, dodatno navlažil ali nahranil pa tudi ne. Vonj limete ni močno zaznaven, večinoma se vonja zeliščni vonj.

Alverde maslo za noge pinija in shorea maslo: maslo je prijetnega vonja, se lepo nanaša in vpije, kožo na stopalih nahrani in osveži, dodatno pa trde kože meni ni zmehčal. Primeren je za vsakodnevno nego in masažo stopal, poraba je majhna – 200 ml lonček boste imeli za dolgo časa. Sestavine so dobre, alkohol pa je naveden na 3. mestu.

Alverde krema za trdo kožo na stopalih z žajbljem in pomarančo: moja stalnica – učinkovito zmehča trdo kožo, pri redni uporabi so stopala mehka in gladka. Vonj ni ravno najbolj prijeten, vendar pri tej kremi učinkovitost, sestavine in cena odtehtajo in opravičijo nakup.

Alverde Relax gel za noge maroška meta in divji kostanj: prozoren gel, ki je namenjen osvežitvi nog po napornem dnevu. Rahlo hladi in daje občutek lahkih nog,  vsebuje alkohol, zato ni primeren za zelo suho kožo. Je prijetnega zeliščnega vonja.

Alverde Relax sprej za noge maroška meta in dviji kostanj: sprej je zelo podoben gelu iz iste linije, je enostaven za nanos in primeren za uporabo po napornem dnevu – občutek hlajenja je malenkost močnejši kot pri gelu. Sprej vsebuje alkohol, njegov prvenstveni namen pa ni vlaženje/hranjenje kože, ampak hitra osvežitev in sprostitev nog.

Za najboljše izdelke bi ocenila piling za stopala s pinjo in lavinim peskom, kremo za trdo kožo na stopalih z žajbljem in pomarančo in kopel za noge pinija in cedra – nakup bom ponovila; izdelki so učinkoviti, cenovno ugodni, sestavinsko zelo dobri, spadajo med naravno kozmetiko in so certificirani. Izdelka iz linije Relax sta namenjena osvežitvi in sprostitvi stopal in nog in sta  po učinku zelo podobna; oba na začetku dajeta občutek hlajenja. Če se boste odločili za nakup, izbirajte glede na to, kaj raje uporabljate: gel ali sprej. Balzam za noge pinija in limeta in maslo s pinijo in shorea maslom sta primerna za nezahtevno vsakodnevno nego – meni osebno je ljubše maslo zaradi vonja in boljših negovalnih lastnosti.

Temo Alverde – nega telesa lahko spremljate tudi na forumu.