MACADAMIA NATURAL OIL Moisturizing Rinse balzam

0

PRVI VTIS: Balzam sem preizkusila zaradi pohval, ki sem jih zasledila po netu o tej znamki na splošno. Embalaža mi je všeč, nisem pa oboževalec etikete v obliki folije, ki je čez celotno plastenko (vse kar ni prilepljeno, bi najraje strgala z izdelka). Pri uporabi gre nekaj vode pod to folijo, kar me zelo moti.

MACADAMIA_natura_oil_moisturising_rinseUČINKOVITOST: Po prvih uporabah se mi je zdelo, da balzam Macadamia Natural Oil Moisturizing Rinse ne učinkuje dovolj – razen blago zmehča in omogoča lažje razčesavanje. Vmes sem ga nehala uporabljati, zdaj pa je ponovno aktualen. V zadnjih tednih se mi je bolje obnesel kot na začetku (morda so krivi boljši šamponi?), vendar še vedno ne opazim, da bi ta balzam na lase učinkoval kakorkoli bolje kot precej cenejši balzami drogerijskega ranga. Lasje se po uporabi malo bolj svetijo in so mehkejši na otip, niso pa bistveno bolj gladki in so v suhem stanju malenkost naelektreni (kar sem do zdaj opazila pri dveh balzamih). Vonj me ne asociira na makadamijo ali kakšna druga olja, osebno v dišavi zaznam miks tropskih sadežev, kar mi ni najbolj všeč, vendar je sama nota vonja še vedno prijetna.

KOMENTAR SESTAVIN: Sestavine so zelo dobre, zato sem tudi v praksi od balzama pričakovala več. Od olj in izvlečkov vsebuje olje argana in makadamije, proteine, gluten, svilene in sojine proteine ter aminokisline. Vsebuje tudi UV filter, kar mu ne štejem v plus, ker obstajajo za zaščito barve precej boljše sestavine in ker se balzam tako ali tako spere z vodo. Ne vsebuje parabenov, parafinov, sproščevalcev formaldehida in dodanih umetnih barvil. Vsebuje silikone. Na embalaži je navedeno, da ne vsebuje parabenov in sulfatov ter da je “color-safe”. Sulfatov v balzamih tako običajno ni, kot “color-safe” pa predvidevam, da ciljajo na dodan UV filter.

CENA VS. UČINEK: Glede na to, da ni nadpovprečnega učinka v primerjavi s precej cenejšimi balzami, se mi zdi cena kar visoka, 300 ml je stalo ok. 9 € (v Italiji).

PRIPOROČAMO? Za moj tip las (dolgi, dokaj gosti lasje) ga posebej ne priporočamo, morda pa se bo bolje obnesel na bolj tankih laseh in pri tistih, ki želijo lahkoten balzam s solidnimi sestavinami in sadnim vonjem.

INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate, Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifoila Seed Oil, Hydrolyzed Barley Protein, Hydrolyzed Wheat Gluten, Hydrolyzed Silk, Hydrolyzed Soy Protein, Wheat Amino Acids, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Glycereth-26, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Cetrimonium Chloride, Hydroxyethylcellulose, Aminomethyl Propanol, Phenoxyethanol, Methylisothiazolinone, Parfum, Linalool