L´OREAL Skin Perfection micelna vodica 3 v 1

0

PRVI VTIS: Razlog za nakup te micelne vodice je bila ugodna cena glede na militražo in preprosta formulacija (velja za čas nakupa – v vmesnem času se je namreč informacija o varnosti konzervansa, ki ga vsebuje, spremenila).

LOREAL_micelna_vodicaUČINKOVITOST: Micelna vodica L´oreal Skin Perfection zelo učinkovito in nežno očisti ličila na obrazu in okrog oči. Dobro se izkaže tudi pri odstranjevanju malo bolj obstojnih ličil. Koža je po uporabi osvežena in čista. Moje občutljive kože ni dražila nikjer po obrazu in tudi ne okrog oči. Je neodišavljena, kar mene osebno ne moti. Pri uporabi me je motilo izlivanje iz odprtine v pokrovčku oziroma oblika samega pokrovčka – večkrat sem imela težave z zlivanjem na vatico.

KOMENTAR SESTAVIN: V času nakupa še nisem imela informacije o konzervansu poliaminopropil bigvanidu, ki ga je Evropska komisija letos uvrstila na seznam CMR2 in zanj obstaja sum, da ima kancerogeno delovanje za ljudi. Od te informacije dalje se izogibam nakupu izdelkov s tem konzervansom. Upam, da ga bodo kmalu zamenjali, saj se je v praksi ta micelna vodica res dobro obnesla in je vsekakor imela ugodno razmerje med nizko ceno in dobrim učinkom. Ne vsebuje parabenov, sproščevalcev formaldehida in alkohola. Ne vsebuje kakšnih posebnih dodatnih vlažilcev ali rastlinskih izvlečkov.

CENA VS. UČINEK: Cena za 200 ml je 3 – 4 €, kar je ugodno (če upoštevamo samo učinek).

PRIPOROČAMO? Zaradi informacije, da je poliamiopropil bigvanid uradno uvrščen v CMR2 skupino sestavin in ga je Evropska komisija označila za nevarnega, izdelka ne priporočamo. Upamo, da bodo formulacijo prilagodili in zamenjali konzervans, saj gre drugače za zelo učinkovit in nedražeč izdelek za čiščenje obraza.

INCI: Aqua, Hexylene Glycol, Glycerin, Poloxamer 184, Disodium Cocoamphodiacetate, Disodium EDTA, Polyaminopropyl Biguanide.

IZJAVA SCCS (Scientific Committee on Consumer Safety): Taking into account the scientific data provided, SCCS is requested to give its opinion on the safety of Polyaminopropyl Biguanide (PHMB) when used as a preservative in cosmetics products up to a maximum concentration of 0.3%.
On the basis of the data available, the SCCS concludes that Polyaminopropyl Biguanide
(PHMB) is not safe for consumers when used as a preservative in all cosmetic products up
to the maximum concentration of 0.3%.

CMR2 from 1st Jan 2015.

Vir 1 in Vir 2.