L´occitane Pivoine Flora – Potonika

0
l occitane pivoine flora potonika

L´occitanova kolekcija s potoniko Pivoine Flora je bila predstavljena leta 2011 in je aktualna prav vsako pomlad. Potonika predstavlja simbol lepote in ženstvenosti, v toaletni vodici pa je ujeta bogata cvetna dišava, ki jo zaznamuje zelena svežina. Sredozemska legenda pripoveduje zgodbo o čudoviti nimfi Paeoniji, ki so ji bogovi vneto dvorili, zato jo je ljubosumna boginja spremenila v rožo s tisočerimi cvetnimi lističi – potoniko.

Uvod dišave se odpre v lahkotno citrusno svežino grenivke in bergamotke s svežimi zelenimi notami. Srce dišave predstavlja šopek potonik z dodatkom nežnih vrtničnih cvetov. Spodnje note dodajo toplejši pridih s sandalovino in belim mošusom.

Pivoine Flora vsebuje izvleček potonik iz departmaja Drôme v južni Franciji:

http://www.youtube.com/watch?v=dZLXeGsOHEc

Osebni vtis toaletne vodice in gela za prhanje

Toaletna vodica navduši s cvetno nežnostjo svežih potonik. Vonj je idealen za pomlad in poletje, na koži pa preseneti obstojnost cvetlično-zelenih not. Topli podtoni tudi po daljšem času na moji koži ne prevladajo, dajejo pa uravnoteženost in umirjenost začetnim citrusnim vonjem. Čudovita cvetlična, lahkotna in ženstvena dišava.

Sestavinsko zelo dober gel za prhanje vsebuje izvleček potonike, vrtnice in grenivke. Je brez umetnih barvil in brez potencialno škodljivih konzervansov. Nežen do kože, z ravno dovolj pene. Priporočamo za prebuditev v pomladni dan.

Temo o parfumih L´occitane lahko spremljate na forumu.