LISTERINE Cool Mint ustna voda

0

PRVI VTIS: Glede na to, kako zelo me privlačijo steklenice iz starih oglasov Listerine, se mi obstoječa embalaža ne zdi nič kaj posebnega. Za moj okus je malo preveč moške oblike. Kupila sem jo zato, ker ima znamka Listerine “bogato antiseptično” zgodovino in me je zanimalo njeno delovanje v obliki ustne vode.

LISTERINE_cool_mint_ustna_vodaUČINKOVITOST: Po 30 sekundah, kolikor časa je priporočeno splakovanje z ustno vodo Listerine, so moja usta že skoraj omrtvičena, tako da je zame maksimalni čas splakovanja 20 sekund. Že po samo dvakratni uporabi sem opazila izjemno izboljšanje manjšega vnetja na dlesnih – kar se tiče protivnetnega delovanja, je Listerin vsekakor izjemno učinkovit. Po večkratni uporabi se mi je tudi zdelo, da imam na zobeh na splošno manj oblog. Okus je zame premočan, kljub temu pa sem se okusa Cool Mint po nekajkratni uporabi kar navadila.

KOMENTAR SESTAVIN: Vsebuje alkohol, kar mene osebno niti ne moti tako zelo, je pa pri ustnih vodah z alkoholom po mojem mnenju bolje, da se jih ne uporablja prepogosto. Plus je, da vsebuje navaden in ne denaturiran alkohol. Dodano je sladilo, ki izboljša okus. Krivci za učinkovitost ustne vode so evkaliptol, metil salicilat, timol in mentol, ki so sestavine eteričnih olj (in so glede na učinkovitost v dovolj visoki koncentraciji). Barvilo se mi zdi nepotrebno, ker me obarvan izdelek nič bolj ne pritegne od brezbarvnega.

CENA VS. UČINEK: Cena se mi zdi primerna, 500 ml stane okrog 4-5 € (odvisno od prodajnega mesta, pogoste so tudi akcije). Glede na učinkovitost je cena ustrezna.

PRIPOROČAMO? Pri manjših vnetjih v ustni votlini in na dlesnih se ustna voda Listerine izkaže kot res učinkovita pomoč. Ne priporočamo pa je za zelo pogosto uporabo.

INCI: Aqua, Alcohol, Sorbitol, Poloxamer 407, Benzoic Acid, Sodium Saccharin, Eucalyptol, Aroma, Methyl Salicylate, Thymol, Menthol, Sodium Benzoate, CI 42053.