Kriteriji za nakup otroške kreme za zaščito pred soncem

0

Pri zagotavljanju ustrezne zaščite pred soncem smo ponavadi najbolj vestni pri naših najmlajših. Želimo najboljšo zaščitno kremo pred UV žarki – učinkovito in seveda sestavinsko neškodljivo. Vprašanja o tem, kakšne kriterije si je pred nakupom dobro postaviti in kako ovrednotiti informacije, ki nam jih podajajo razna testiranja in svetovalci, so popolnoma na mestu. Pregledali smo otroške sončne kreme, ki imajo na spletu navedene vse sestavine, torej INCI sestavine, ter pregledali tudi trditve, ki jih proizvajalci dodatno navajajo na embalaži. Od pregledanih izdelkov različnih znamk smo izbrali tri zaščitne sončne kreme primerne za otroke, ki so imele dobre specifikacije in so izstopale po samem izboru sestavin.

Iz izbora smo izločili izdelke, ki so vsebovali kakršnekoli potencialno škodljive konzervanse, sintezna barvila, parafinska olja, sintezne in toksične antioksidante in denaturiran alkohol. Izbrali smo sončne kreme, ki vsebujejo samo mineralno zaščito pred soncem.

Mustela Mineral Cream SPF 50+ za netolerantno kožo za dojenčke in otroke

Krema vsebuje zelo dober izbor sestavin, je popolnoma brez parfuma in dišav. Vsebuje samo mineralne filtre in ima visoko zaščito. Krema je vodoodporna in ne vsebuje alkohola. Je lepo mazljiva, na začetku pusti rahlo belo sled, kar je posledica mineralnih filtrov.

mustela-solaire-bebe-enfant-creme-minerale-speciale-intolerances-spf50-50ml

Melvita zaščitna krema za sončenje SPF 20

Krema vsebuje samo mineralne filtre, dobre so tudi ostale izbrane sestavine. Vsebuje dišave in je zato bolj primerna za malo večje otroke in ne toliko za dojenčke. Proizvajalec zagotavlja, da krema ne vsebuje nanodelcev – je ena redkih zaščitnih sončnih krem, ki ima velikost delcev mineralnih filtrov posebej navedeno.

melvita-sun

Sante soleil sensitive losjon za sončenje SPF 20

Tekstura tega losjona je ena izmed bolj prijetnih in vpojnih. Mineralna zaščita tudi tukaj ni v obliki nanodelcev. Losjon ima dober izbor ostalih sestavin in je rahlo vanilijasto odišavljen. Alkohol je naveden na 3. mestu seznama sestavin, vendar ni denaturiran in po nanosu hitro izhlapi.

sante-sun

Temo Kreme z UV zaščito za otroke in dojenčke lahko spremljate tudi na forumu.