Kombinacija rastlinskih sestavin za učinkovito vlaženje kože

0

Podjetje Floratech, ki se ukvarja z rastlinskimi olji in pripravo sestavin, ki jih najdemo v rastlinskih maščobah, je predstavilo učinkovito kombinacijo sestavin, ki kožo navlaži tako, kot je to naravno prisotno pri 22-letnih osebah. Sliši se še kot ena klasična reklamna obljuba, kajne?

V klinični študiji so uporabili kombinacijo imenovano L22; ta vsebuje naslednje INCI kozmetične sestavine v določenem razmerju: Jojoba Oil/Macadamia Seed Oil Esters, Squalane, Phytosterols and Phytosterol Esters. Primerjalna študija je temeljila na uporabi 3 različnih losjonov, ki so vsebovali 3%:

1. kombinacije L22
2. olivnega olja
3. triglicerida (INCI: caprylic/capric triglyceride)

Losjone so testirali na dvanajstih zdravih ženskah v starosti od 36 do 59 let s suho kožo na spodnjem delu nog. Test je trajal 4 ure po eni aplikaciji losjona, vlažnost in stanje kože so merili s korneometrom pri stalni temperaturi in vlažnosti. Stopnja vlažnosti kože je bila merjena vsako uro po nanosu na zunanjem delu nog pod kolenom. Losjon s kombinacijo L22 je izkazal za 30% povečano navlaženost, losjon z olivnim oljem 15%, s samim trigliceridom pa 10%.

Čudeža pomladitve na 22 let ni za pričakovati, so pa izbrane sestavine v določenem razmerju lep prikaz, kako naša koža potrebuje več različnih koristnih sestavin za obnovo, mehčanje in vlaženje. Vse omenjeno pa lahko najdemo v naravi, v kvalitetnih rastlinskih oljih.