Kolekcija Anne Sui navdih za jesenski make up in manikuro

0

V modi se vedno znova pojavljajo ena in ista vprašanja. Ali naj kombiniram make up z oblačili? Ali naj kombiniram manikuro  z oblačili? Ali se morajo čevlji in torbica ujemati? Odgovor je: v modi ni pravil! Tudi če nekateri pravijo, da pravila obstajajo, se vedno znova pokaže, da le-ta ne držijo vedno. Pravila nas samo omejujejo in zakaj bi se pustili omejevati v tako barvitem in zabavnem svetu, kot je moda? Če želite, si napišite svoja modna pravila, ki pa naj bodo zgolj smernice (saj veste, kot v Piratih s Karibov). Ena izmed smernic je lahko, da z dodatki poživite ali pa dopolnite celoten videz. Pri čemer nohte, make up, torbico, nakit, frizuro štejete med dodatke. Možnosti je nešteto.

Tokrat je bila navdih modna kreatorka Anna Sui s svojo kolekcijo za jesen 2010. Kolekcija je polna detajlov. Poudarek je na vzorcih in različnih materialih. Ravno zaradi vsega naštetega naj make up in manikura celoten videz le dopolnita, na pa tudi poživita. Pustimo vzorcem, da kraljujejo.

Inspiracija za manikuro se tokrat skriva v nogavicah. Vodilo pri ustvarjanju manikure je bila kombinacija svetlo in temno rjave, vzorec ter tekstura, ki je dosežena s pomočjo posebne tehnike nanosa laka.

Manikura za jesen 2010

Kako je nastajala manikura?

  • Nanos podlaka.
  • Nanos dveh plasti svetlejšega rjavega laka S-he 500.
  • S pomočjo tehnike z gobico nanos prosojnega laka s turkiznim šimrom Avon – Varying Violet.
  • S pomočjo tehnike z gobico nanos mat nadlaka znamke Essence.

Odtis vzorca s pomočjo Bundle Monster ploščice BM20 in laka Essence – In Love, ki je bil del omejene kolekcije Made With Love.

Make up in manikura - jesen 2010

Pri ustvarjanju make-up-a so bile vodilo barve in rek »manj je več«. Izdelki, s katerimi je make up nastal: Everyday Minerals – Pearl Beige concealer, Sweetscents – Egyptian Desert, Myst, Jardin in Fancy ter črtalo za oči Calvin Klein gel eyeliner v odtenku Cocoa Sheen.
Foto z modne revije: http://nymag.com/fashion/

Za vsa vprašanja in komentarje vabljeni na forum.