Kapre

0

Kapra izhaja iz Sredozemlja, kjer spada v skorajda vsako mediteransko kuhinjo, še posebej pa je značilna za sicilijanske jedi. Njena uporaba v kozmetiki zaenkrat še ni zelo razširjena, študije zadnjih nekaj let pa nakazujejo izjemno učinkovito antioksidantno delovanje izvlečka iz plodov oz. jagod kapre.

Pri negi kože se poleg pomlajevalnega in obnovitvenega učinka uporablja tudi kot protivnetna sestavina za nego nečiste in razdražene kože. V kozmetičnih izdelkih izvleček iz jagod kapre najdemo pod imenom CAPPARIS SPINOSA FRUIT EXTRACT.

V bibličnih časih so bile kapre poznane kot afrodizijak, v staro-grški medicini pa so se uporabljaje za lajšanje težav pri revmatizmu. Za protirevmatično delovanje naj bi najbolje deloval čaj pripravljen iz korenin kapre.

 

PUSTI SPOROČILO

:lol1: 
:) 
:thumbsup: 
:yes: 
:flower2: 
:blush1: 
:wink1: 
:cheer: 
:sendlove: 
:)) 
:P 
:D: 
:lashing: 
:silly: 
:no: 
:ermm: 
:flower1: 
:manicure: 
:mistake: 
:dance1: 
:think: 
:hug: 
:inlove: 
:roll: 
:scared: 
:naughty: 
:hairup: 
:unsure: 
:confused: 
:3party: 
:verymad: 
:scary: 
:devil: 
:( 
:veryangry: 
:cool: 
:hospital: 
:luck: 
:heart: 
:naughty5: