Jesenske barve dekorativne kozmetike, 2.del

0
Jesenske barve 2

Vijolična. Barva letošnje jeseni. Poznamo toliko variacij vijolične barve, da lahko prav vsaka izmed nas najde odtenek, ki ji ustreza. Predvsem moramo biti pozorne na to, ali nam pristojijo hladni ali morda topli odtenki.

Marsikatera uporabnica ličil se ustraši vijoličnih odtenkov – že neštetokrat sem slišala argumente, zakaj jih nekatere ne uporabljajo za make up oči – izgledale naj bi namreč kot da imajo na očeh modrice. Čemu tak izgled oz. bolje rečeno občutek? Ker pogosto ne znamo uporabljati vijoličnih senčil…zato morda ne bodo odveč naslednji nasveti:

  • Ugotovite, kakšni vijolični odtenki vam pristojijo – topli ali hladni?
  • Kombinirajte jo z drugimi barvami! Za bolj intenziven make up uporabite kombinacijo vijolične s srebrno/sivo/črno, za nežnejši izgled pa kombinacijo svetlejših odtenkov sive/rožnate/bež.
  • Manj je več! Vijolično uporabite v zunanjih kotičkih oči ali kot liner in jo dobro zabrišite z drugimi barvami senčil.

jesenski vijola make up

 

Če se z vijolično naličenimi očmi vseeno ne počutite dobro, poskusite oči le obrobiti z vijoličnim namesto s črnim linerjem. Izbirate lahko med barvnimi tekočimi ali gel eyelinerji, uporabite še črno barvico in maskaro. Namesto črne ali rjave maskare si lahko privoščite tudi temno vijolično maskaro.

Jesenski make up - liner

 

Letošnjo jesen je barva modnih dodatkov vijolična. In le kaj se k vijolični ogrlici ali torbici bolje poda kot vijolični nohti? V pravem odtenku seveda – le teh pa pri tej barvi prav gotovo ne manjka. Krem, šimrast, bleščičast ali celo zmatiran lak…dovoljeno je vse, odvisno od vašega okusa in kombinacij z vašo celotno podobo.

Vijolični laki

 

Predlogi vijolične manikure

Zoya Ki – duochrome lak, ki v sebi skriva čudovito temno vijolično in nekaj zelene:

jesenske2-zoya

 

S-he Stylezone 436 – zaslepljujoče svetleča vijolična s srebrnim šimrom:

Lak She

 

… ali zmatiran videz istega laka z Essie Matte about you mat nadlakom:

jesenske2-shemat

 

In za konec še osupljivo poseben Nfu Oh 51 – lak z rahlo prosojno vijolično osnovo in raznobarvnimi drobnimi krpicami namesto klasičnih bleščic. Na sliki je omenjen lak nanešen čez Essence Multi dimension XXXL shine v odtenku 42 Dress to party:

jesenske2-essence

 

Za vprašanja in komentarje vabljeni na forum.

Sorodni članki:
Jesenske barve dekorativne kozmetike, 1.del
Jesenske barve dekorativne kozmetike, 3.del
Vijoličen Ars make up