Jesenske barve dekorativne kozmetike, 1.del

0
Jesenske barve 1

Ste se že podale po nakupih jesenskih oblačil? Če ste že vsaj pokukale v trgovine, potem vam je gotovo znano, kakšne barve nas bodo razveseljevale to jesen – če vas nakupovanje še čaka, pa naj vam mi izdamo trende letošnje jeseni.

V kakšne barve se torej odeti to jesen?

Nadaljeval se bo trend rumene, le da bo poletno sončno rumeno zamenjala jesenska medeno oz. umazano rumena. Kombinirate jo lahko z olivno zeleno ali rdečeoranžno opečnato barvo.

Barva letošnje jeseni je gotovo vijolična in to v vseh odtenkih.  Zaznamovala naj bi modne dodatke, zato bo vijolična na nohtih še toliko bolj zaželjena. Če torej še nimate laka za nohte v vijoličnem odtenku, potem naj bo to na vrhu vašega nakupovalnega seznama.

Ljubiteljice modre bo razveselilo dejstvo, da letošnjo jesen ne bo šlo brez modre in sicer v globokem, temnem odtenku s pridihom sive.

Za tiste, ki imajo rade ‘nude odtenke’ tako na očeh, kot tudi na nohtih, je prav tako dobro poskrbljeno. Belo barvo bo namreč zamenjala smetanovo bela in kremna bež barva. Le ta bo zaživela v kombinaciji s sivo-rjavo barvo, ki bo to jesen nadomestila črnino.

Ne smemo pozabiti še večne rdeče, ki bo to jesen kraljevala predvsem na naših nohtih in pa barvo fuksije, ki se bo ob vseh klasičnih jesenskih odtenkih še kako prilegla.

Naj namenimo še nekaj besed ličenju:

Vrača se t.i. ‘smoky look’ a ne v črni, temveč v sivi in temno modri barvi ter temna rdečila za ustnice – seveda ne oboje hkrati!  Glede senčil in svinčnikov za make up oči –  beseda, ki naj vam ne gre iz glave, je ‘vijolična, vijolična in še enkrat vijolična’! Vse velike kozmetične hiše so v ta namen izdale palete v kombinaciji vijolične. Če pa vijolična ni vaša barva in se bolje počutite v naravnih odtenkih, pa s kombinacijo bež in rjavih odtenkov tako ali tako ne morete zgrešiti.

Le od kod vizažistom in umetnikom ličenja inspiracije pri kombiniranju barv? Kje dobiti idejo o kakšni novi barvni kombinaciji, ki je nismo še nikoli poskusile? Naj bo v začetku tega najbarvitejšega letnega časa inspiracija kar narava sama. Mogoče bi se vijolična in zelena pa le ujeli na vekah …

Temo Jesenske barve dekorativne kozmetike lahko spremljate tudi na forumu.