Izjemna paleta frizerske kreativnosti

1

Ljubljana – V petek, 22. aprila 2016, je 15 dijakov zaključnega letnika Srednje frizerske šole Ljubljana v Festivalni dvorani predstavilo svoje umetelne kreacije.

srednja_frizerska_2016_8

Na modno revijo so se skupaj z učitelji prakse in likovno pedagoginjo Sonjo Miklaužič pripravljali več mesecev. Snovali so inspiracijske kolaže, risali zamisli za frizure, ličila in obleke, si domišljali scenski nastop, izbirali glasbene podlage in kovali načrte.

srednja_frizerska_2016_1

Letos je imela njihova modna revija velik naboj, saj jih je pri snovanju navdihnil David Bowie, rokovska legenda, modna ikona, stilski kameleon. Tako so se dijaki zadnjega letnika spoznali z njegovo glasbo in filmi, a tudi s scenskimi kostumi, raznolikim stilom ličenja in mnogoterimi frizurami.

srednja_frizerska_2016_3

Z modno revijo so se najprizadevnejši dijaki Srednje frizerske šole Ljubljana predstavili tako strokovni kot širši javnosti, predvsem pa potencialnim delodajalcem. Pri tem sta jim pomagali tudi stilistki Sara Valenci in Barbara Krmelj iz Young@Squat, oblačila so jima posodili študentje NTF- smer oblikovanje oblačil.

srednja_frizerska_2016_7

Njihove ambicije, da bi presegli okvire srednješolske prireditve, so se letos znova potrdile. Upajo pa, da bo tako tudi v prihodnje in da bo dogodek tudi v strokovnem smislu prerastel v vsakoletno srečanje kreativne srenje ter se prelevil v kraj, kamor se bodo zatekali iskalci kvalitetnega mladega kadra.

srednja_frizerska_2016_2

Kot je po modni reviji dejal Stevo Pavlovič: “Tradicionalna modna revija dijakov Srednje frizerske šole je tudi letos postregla z izjemno paleto kreativnosti. Letošnja prireditev se mi zdi najkvalitetnejša do sedaj. Bilo je kar nekaj presežkov, ki bi se, z nekaj nadgradnje,  lahko prikazali tudi na odrih uveljavljenih frizerskih prireditev. Pohvale vsem nastopajočim učencem, učiteljem mentorjem ter vodstvu šole, ki dijakom omogoča tako kvalitetno predstavitev!”.

srednja_frizerska_2016_4