Intenzivna obnova las

0

Po koncu poletja je pravi čas, da obnovite svojo pričesko ter postrižete suhe, razcepljene in tanke konice las. Lasje bodo tako bolj lahkotni in že po videzu bolj zdravi.

Če imate barvane in/ali suhe lase, si enkrat tedensko po umivanju las v konice vtrite olje pšeničnih kalčkov, svetlinovo ali pa lešnikovo olje. Lase zavijte v brisačo in na hitro pogrejte s fenom, da se brisača malenkost segreje. Pustite od 15 minut do ene ure, umijte z blagim razredčenim šamponom in lase nežno razčešite. Olja bodo vašim lasem podarila voljnost, barva las pa bo poživljena. Če lase pogosto spenjate v rep, potem ne pozabite olja nanesti tudi na predel, kjer je nameščena elastika – čeprav poškodbe še niso vidne prostemu očesu, se na tem predelu pogosto pojavi cepljenje las, ki se ob nepravilni negi širi in uničuje vaš naglavni okras.

Ena najbolj negovalnih mask, ki bo okrepila lase, jih intenzivno negovala ter zmehčala, vsebuje naslednji sestavini: kokosovo olje in jajce. Za pripravo potrebujemo 2 žlici nerafiniranega kokosovega masla in eno jajce (uporabimo beljak in rumenjak). Najprej postavimo v posodico kokosovo maslo, ki ga stopimo nad vodno kopeljo – le-to pripravimo tako, da posodico s kokosovim maslom namestimo v večjo posodo z vročo vodo in počakamo toliko časa, da se maslo v manjši posodi stopi. Stopljeno maslo odstavimo iz kopeli in vmešamo jajce. Mešanico nanesemo na lase, posebno pozornost namenimo lasnim konicam. Zavijemo v brisačo in pustimo delovati od pol do ene ure. Po delovanju masko speremo in si umijemo lase kot običajno. Maščobe v kokosu bodo delovale obnovitveno in mehčalno, jajce pa bo s proteini in vitamini okrepilo lasna vlakna.