Vrtec, osnovna šola, srednja šola, fakulteta ….

Ars Cosmetica Forum OSTALO "KOFETKANJE" Vrtec, osnovna šola, srednja šola, fakulteta ….

Ta tema vsebuje 1 odgovor, ima 2 glasova, in jo je nazadnje posodobil/a Profile photo of nikapika nikapika 3 let, 8 mesecev nazaj.

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)
 • Avtor
  Prispevki
 • #6736
  Profile photo of melanie
  melanie
  Udeleženec

  Zdravo,

  sem odprla temo o šolanju, čeprav sem sama že kar krepko končala s šolanjem, a se bom vse bolj srečevala s to temo, predvsem ker sta moja otroka v tretjem in šestem razredu OŠ in nas čaka še veliko odločitev glede šol in poklica, ….

  Sedaj se ukvarjam s problemom, kako se prepiše otroka v drugo osnovno šolo zaradi selitve. Zna kdo pomagati? :unsure:

  Mi bi morali to narediti že 3 leta nazaj, a nismo pričakovali, da se bo vse obrnilo kot se je in sedaj se v stari kraj bivanja ne bomo vrnili še dolgo časa.

  Bojim se tudi, kako bosta to sprejemala otroka. :ermm:

  #164635
  Profile photo of nikapika
  nikapika
  Udeleženec

  Jaz bi rekla takole: pokličeš na svetovalno službo v šolo kamor nameravaš vpisati otroka, jim razložiš, da ste se/boste preselili na njihovo območje (mislim, da se reče temu šolski okoliš) in jih vprašaš za konkretna navodila kaj moraš storiti. Ponavadi so svetovalne delavke na šolah precej prijazna bitja in pripravljene razložiti kako in kaj.

  Glede sprejemanja nove šole pa skušaj gledati čimbolj pozitivno in otrokoma tudi tako prikazati, prevsem pa otrokom skušaj ne pokazati svoje zaskrbljenosti, saj s svojimi skrbmi lahko nehote vzbudiš zaskrbljenost še pri njiju. Tudi pri tem vprašanju ne škodi pogovor v novi šoli.

Prikaz 2 prispevkov - od 1 do 2 (od skupno 2)

Za objavo odgovora morate biti prijavljeni.

Nina POP za 10. obletnico parfumske klasike

Nina praznuje svojo 10. obletnico! V preteklih letih je dišava Nina znamke Nina Ricci postala velika parfumska klasika in za obeleženje tega dogodka se je...

Pobeg v tropski raj

Preskoči na orodno vrstico